Сметанник з маком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сметанника з маком. Дуже смачний торт і приготувати його не складно. Цей торт стане гідною прикрасою святкового столу.
Зі сметаною і цукром збиваємо жовтки, (крупинки цукру повинні повністю розчинитися). Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Потім поступово всипаємо в розтерту масу. Промитий мак додаємо в тісто, і все перемішуємо. Тепер змащуємо форму для випікання маслом, і викладаємо туди наше тісто. Подрібнюємо волоські горіхи і посипаємо ними поверхню тесту. При температурі духовки 200 градусів, хвилин сорок випікаємо до готовності.
Після того як торт вийняли з духовки, змащуємо його боки нагрітим абрикосовим джемом та маком обсипаємо. Сметану збиваємо і змащуємо нею верх торта. Ріжемо на часточки консервовані персики і укладаємо їх поверх торта. Гарячим джемом все змащуємо. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Торт готовий.
- Крем - 350 грам
- Цукор - 200 грам
- Горіхи волоські - 80 грам
- Розпушувача - 1 Чайна ложка
- Борошно - 180 грам
- Жовток - 4 штуки
- Мак - 180 грам
Після того як торт вийняли з духовки, змащуємо його боки нагрітим абрикосовим джемом та маком обсипаємо. Сметану збиваємо і змащуємо нею верх торта. Ріжемо на часточки консервовані персики і укладаємо їх поверх торта. Гарячим джемом все змащуємо. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Торт готовий.