Рецепт Сметанник з маком фото

Сметанник з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти
Дієтичне харчування, Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Випічка, Торти, Сметанник

Рецепт приготування сметанника з маком. Дуже смачний торт і приготувати його не складно. Цей торт стане гідною прикрасою святкового столу.

Зі сметаною і цукром збиваємо жовтки, (крупинки цукру повинні повністю розчинитися). Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Потім поступово всипаємо в розтерту масу. Промитий мак додаємо в тісто, і все перемішуємо. Тепер змащуємо форму для випікання маслом, і викладаємо туди наше тісто. Подрібнюємо волоські горіхи і посипаємо ними поверхню тесту. При температурі духовки 200 градусів, хвилин сорок випікаємо до готовності.

Після того як торт вийняли з духовки, змащуємо його боки нагрітим абрикосовим джемом та маком обсипаємо. Сметану збиваємо і змащуємо нею верх торта. Ріжемо на часточки консервовані персики і укладаємо їх поверх торта. Гарячим джемом все змащуємо. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Торт готовий.


  • Крем - 350 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Горіхи волоські - 80 грам
  • Розпушувача - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 180 грам
  • Жовток - 4 штуки
  • Мак - 180 грам
Зі сметаною і цукром збиваємо жовтки, (крупинки цукру повинні повністю розчинитися). Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Потім поступово всипаємо в розтерту масу. Промитий мак додаємо в тісто, і все перемішуємо. Тепер змащуємо форму для випікання маслом, і викладаємо туди наше тісто. Подрібнюємо волоські горіхи і посипаємо ними поверхню тесту. При температурі духовки 200 градусів, хвилин сорок випікаємо до готовності.

Після того як торт вийняли з духовки, змащуємо його боки нагрітим абрикосовим джемом та маком обсипаємо. Сметану збиваємо і змащуємо нею верх торта. Ріжемо на часточки консервовані персики і укладаємо їх поверх торта. Гарячим джемом все змащуємо. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Торт готовий.

Схожі рецепти