Сметанник шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Варіантів приготування сметанника дуже багато. Основа, як правило, одна і таж: крем, яйця, мука. Рекомендую приготувати шоколадний сметанник.
Опис приготування:
Для сметанника нам треба спекти коржі і приготувати крем. Потім зберемо торт, промащуючи шару кремом, і відправимо в холодильник на пару годин.
- Сметана 10-проц. - 1 Склянка (для коржа)
- Цукор - 1 Склянка (для коржа)
- Борошно - 1 Склянка (для коржа)
- Яйце - 1 штука (для коржа)
- Какао - 4 Ст. Ложки (для коржа)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (для коржа)
- Сметана 20-проц. І вище - 400 грам (в вершках)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Ванільний цукор, упаковка - 1 штука (в вершках)
- Загущувач для вершків, упаковка - 1 штука (в вершках)
- Джем полуничний - 1 Склянка (для просочення коржів)
1. Приготуйте продукти для тортика. Для просочення коржів у мене полуничний джем, але можна просочити будь-яким варенням, фруктовим сиропом або просто солодкою водою. Приступимо.
2. Спочатку потрібно приготувати корж. Змішайте сметану з яйцем і цукром.
3. Додайте просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Муки не потрібно додавати більше, інакше тісто буде здуватися під час випічки і торт не буде рівним.
4. Готове тісто переливаємо в антипригарним чашу мультиварки. Краще заздалегідь змастити її маслом вершковим або рослинним без запаху. Режим - "Випічка" , час - 45 хвилин.
5. Шоколадний корж готовий. Дайте йому охолонути. Переходимо до крему.
6. Для крему знадобиться більш густа сметана, чем для коржа. Збийте сметану з загустителем сметани або вершків, додайте цукрову пудру і доведіть крем до гладкого, однорідного стану. Загущувач дозволить крему тримати форму після охолодження.
7. Починаємо збірку торта. Розріжте бісквіт на дві половинки. Каждую половинку вдоль на два коржа. Вийшло 4 однакових частини. Беремо першу частину, просочуємо полуничним джемом, не дуже рясно. Покриваємо сметанним кремом.
8. Потім знову корж, полуничний джем і сметанний крем, з подальшими коржами робимо те ж саме до останнього коржа. Верх, боки також змажте кремом.
9. Готовий тортик прикрасьте за смаком. У мене були волоські горіхи, я їх подрібнити і опоипала тортик. Надішліть торт в холодильник на 2-3 годину.
10. Смачного!