Сметанник шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування сметанника дуже багато. Основа, як правило, одна і таж: крем, яйця, мука. Рекомендую приготувати шоколадний сметанник.
Для сметанника нам треба спекти коржі і приготувати крем. Потім зберемо торт, промащуючи шару кремом, і відправимо в холодильник на пару годин.
- Сметана 10-проц. - 1 Склянка (для коржа)
- Цукор - 1 Склянка (для коржа)
- Борошно - 1 Склянка (для коржа)
- Яйце - 1 штука (для коржа)
- Какао - 4 Ст. Ложки (для коржа)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (для коржа)
- Сметана 20-проц. І вище - 400 грам (в вершках)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Ванільний цукор, упаковка - 1 штука (в вершках)
- Загущувач для вершків, упаковка - 1 штука (в вершках)
- Джем полуничний - 1 Склянка (для просочення коржів)

1. Приготуйте продукти для тортика. Для просочення коржів у мене полуничний джем, але можна просочити будь-яким варенням, фруктовим сиропом або просто солодкою водою. Приступимо.

2. Спочатку потрібно приготувати корж. Змішайте сметану з яйцем і цукром.

3. Додайте просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Муки не потрібно додавати більше, інакше тісто буде здуватися під час випічки і торт не буде рівним.