Смажена яловичина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Смажена яловичина з овочами - по своїй суті стейк з болгарським перцем, ріпчастою цибулею і помідорами. Яловичину ми попередньо промарінуем в маринаді з сої, рисового вина, подрібненого часнику.
Смажена яловичина з овочами - відмінне блюдо на обід або вечерю. Приготовлені таким способом овочі зберігають соковитість і форму, а смак м'яса віє чимось східним. Сіль в приготуванні страви не знадобиться, т.К. Ми використовуємо соєвий соус. А рисове вино можна замінити хересом.
- Яловичина - 450 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рисове вино - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 2 штуки (або 12 чері-помідорів)
- Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
1. Наріжте м'ясо поперек волокон на тонкі смужки.
2. Приготуйте маринад. Для цього в невеликій мисці змішайте пропущений через прес часник, цукор, кукурудзяний крохмаль, рисове вино. Рисове вино можна замінити винним оцтом або хересом.
3. Замаринуйте шматочки яловичини в маринаді на 10-30 хвилин.
4. Поки м'ясо маринується, приготуйте овочі. Лук почистіть і наріжте півкільцями.
5. Болгарський перець промийте, розріжте наполовину, витягніть насіннєву коробку і плодоніжки. Поріжте перець невеликими квадратиками.
6. Помідори промийте, разрежьтевздовж наполовину, потім - часточками.
7. На середньо-високому вогні нагрійте сковороду з рослинним маслом.
8. Обсмажте мариновані шматочки яловичини до коричневого кольору, помішуючи.
9. М'ясо виберіть на тарілку.
10. Додайте в сковороду 1-2 ложки олії і обсмажте до м'якості нарізану цибулю і болгарський перець. На це піде хвилини 4-5. Не забувайте помішувати.
11. Як тільки овочі присмажився, додайте до них шматочки яловичини. Перемішайте.
12. Додайте помідори, перемішайте і прогрійте. Зніміть сковороду з вогню.
13. Подавайте смажену яловичину з овочами з рисом. Смачного!