Смачний салат «морська перлина»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати салат "морська перлина" - дуже ніжне на вигляд, ситне і просте в приготуванні блюдо, яке можна подати на святковий стіл. Для подачі використовується лаваш.
Для подачі такого салату можна використовувати порційні креманки або приготувати невеликі тарталетки з лаваша. Для цього підсушіть його в духовці у формі чашечки. Тоді навіть при подачі на стіл лаваш НЕ розмокне і буде тримати форму. Якщо у вас немає блендера, крабові палички і кукурудзу можна наробити ножем. Обов'язково беріть солодку кукурудзу, тоді салат стане смачніше і знайде родзинку.
- Крабові палички - 500 грам
- Мал - 125 грам
- Сир - 100 грам
- Консервована кукурудза - 150 грам
- Яйце - 5 штук
- Лаваш - 1-2 штук
- Листя салату - 1 пучок
1. Листя лаваша викладіть у формочки з-під кексів, надайте їм форму чашечки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, щоб лаваш засох.
2. Крабові палички подрібнити блендером, перекладіть їх в миску. Далі подрібніть блендером відварені яйця і кукурудзу. Додайте до подрібненим інгредієнтів відвареної остиглий рис.
3. Майонез змішайте з сіллю, перцем, паприкою і перемішайте. Додайте заправку до салату і добре перемішайте. На дрібній тертці натріть твердий сир і відкладіть його.
4. Засохлий лаваш виставите на блюдо, вистелити його листям салату. З салатної маси сформуйте кульку (можна в середину покласти маслину або оливку).
5. Обваляйте кульку в тертому сирі і викладіть його в кошик з лаваша. Смачного!