Смачний бісквіт для торта
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ласун і любите солодке так само, як і я, то записуйте рецепт, як приготувати смачний бісквіт для торта, вам він стане в нагоді обов'язково. З його допомогою ви зможете зробити будь-який десерт.
Можна зробити білий бісквіт, але якщо при замісі ви додасте какао, то вийде шоколадний. У будь-якому вигляді він відмінно підходить для різних видів тортів, в тому числі багатошарових. Відразу після випікання не поспішайте збирати торт, а дочекайтеся повного остигання бісквіта.
- Яйця - 5 штук
- Цукрова пудра - 340 грам (по половині для тесту і для глазурі)
- Розпушувач - 70 грам
- Вершкове масло - 120 грам(70 грам для тіста, 50 грам для глазурі)
- Вода - 4 Ст. Ложки (окріп)
- Жирні вершки - 300 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Marakujja - 1 штука
- Полуниця - За смаком
1
Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, відокремте жовтки від білків. Просійте пшеничну муку.
2
Розм'якшене вершкове масло змішайте з окропом, в іншій мисці збийте білки до утворення міцних верхів, потім невеликими порціями додавайте цукрову пудру.
3
Після додавання цукрової пудри по одному вводите жовтки, перемішайте.
4
Введіть борошно, розпушувач, потім додайте вершкове масло з окропом. Розділіть тісто між двома формами і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
5
Перекладіть бісквіт на решітку або на рушник і залиште для охолодження.
6
Тим часом зробіть крем: збийте жирні вершки з цукровою пудрою і ванільним екстрактом.
7
На остиглий бісквіт викладіть полуницю, потім змастіть приготованим кремом.
8
Зробіть глазур: збийте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою, і додайте м'якоть маракуї.
9
Викладіть глазур на верхівку, і відправте торт на кілька годин в холодильник. Смачного!