Смачні та «пухнасті» дріжджові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з дріжджового тіста завжди виходять повітряними і м'якими, їх дуже легко зробити. Розповім рецепт, як приготувати смачні і "пухнасті" дріжджові булочки, які довго залишаються свіжими.
Для мене робота з дріжджовим тестом - суцільне задоволення. Воно дуже м'яке, пишне і легко піддається ліпленню. Дріжджі можна використовувати сухі або свіжі. Мені подобається блискуча і рум'яна кірочка, тому обов'язково змащую булки яйцем (жовтком).
- Кефір - 300 мілілітрів
- Борошно - 600 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Дріжджі живі - 20 грам
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Кефір підігріваємо і виливаємо в миску, руками розламуємо живі дріжджі, додаємо цукор, борошно (5-6 столових ложок), перемішуємо. Ми залишаємо на 15-20 хвилин для взаємодії дріжджів.
2. Через необхідний час додаємо цукор, що залишився, сіль, ванільний цукор, вбиваємо 1 куряче яйце і вливаємо олію, перемішуємо.
3. Просіваємо борошно в тісто, робимо заміс. Тісто має залишатися ще липким.
4. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до тесту, втручаємося його руками, додаємо борошно, що залишилося.
5. Відправляємо тісто в миску, накриваємо його рушником або харчовою плівкою, залишаємо на 30 хвилин.
6. Викладаємо тісто з миски на стіл, присипаний борошном, і obminaem. Перекладаємо назад в миску і залишаємо ще на 15-20 хвилин.
7. Поділяємо все тісто на 12 рівних частин, скачуємо маленькі коржі.
8. Кожен коржик розгортаємо тонко і складаємо уздовж, потім звертаємо рулетиком. Викладаємо все на деко, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин, щоб булки піднялися.
9. Змащуємо булки збитим яйцем, відправляємо в розігрітий до 160-170 градусів духовку на 30-35 хвилин.
10. Дістаємо булочки, даємо їм охолонути, після цього можна їсти. Смачного!