Слойки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Чудові несолодкі слоечки до сніданку або до вечірнього чаю. Дуже просто і швидко готуються. Вашим близьким ця випічка дуже сподобається.
Кількість порцій: 6-8
- Листкове бездріжджове тісто - 500 грам
- Сир - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 20 грам
- Кунжут - За смаком (для присипки)
1. Розморозити готове листкове тісто. Розкачати в тонкий пласт. Нарізати тісто на прямокутники розміром приблизно 12 з 2 см. Сир нарізати на тонкі смужки, розміром трохи менше прямокутників з тіста. Це потрібно для того, щоб можна було защипати краї тіста.
2. Покласти пластину з сиру на прямокутник тесту. Зверху на тісто покласти другий шматочок тесту. Защипнути короткі краю у слоечек.
3. Скрутить слойки спиралькой.
4. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко, де будуть випікатися слойки, скропити водою. Укласти спіральки на деко. У яйця відокремити жовток і змішати його з вершками. Цією сумішшю змастити слойки і посипати кунжутом. Слойки випікаються приблизно 20 хвилин. При бажанні сир можна натерти і змішати з посіченою зеленню. Можна нарізати сир і шинку дрібними кубиками і начинити ними слойки. Начинку можна придумати будь-яку.