Слойки з листкового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, є істинним шанувальником листкового тіста і всіляких варіантів випічки з ним, то не проходьте повз цього простого, але дійсно вдалого рецепта. Дуже раджу!
Пропоную вам на замітку свій спосіб, як приготувати слойки з листкового тіста з сиром та родзинками. Вони стануть чудовою ідеєю для сніданку, перекусу або десерт до чаю для дорослих і дітей. Це солодкий варіант, але при бажанні ви можете не додавати цукор в начинку і родзинки, а замінити їх зеленню, наприклад, в результаті вийде відмінний закусочний варіант.
- Сир - 500 грам
- Листкове тісто - 1 кілограм (размороженное або свіжоприготовлене)
- Яйце - 2 штуки(+ 1 для змазування)
- Цукор - 100 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 50-100 грам (по бажанню)
- Молоко - 1 Чайна ложка
1. Перед початком процесу включіть її і залиште розігріватися до 200 градусів. У мисочку викладіть сир і вбийте яйця.
2. Додайте цукор і ванільний екстракт для аромату.
3. Всипте родзинки (можна використовувати також інші сухофрукти або цукати) і все ретельно перемішайте до однорідності.
4. Розкачайте пласт тіста трохи.
5. Розподіліть по краю начинку.
6. Акуратно згорніть рулетом і розріжте його на 3-4 частини. Глухий кінець.
7. Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть збитим з молоком яйцем і відправте в духовку.
8. Випікайте близько півгодини до рум'яності.
9. Перед подачею можна присипати слойки цукровою пудрою. Приємного чаювання!