Слойки з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю листкові пиріжки, часто готую їх з різними начинками. Цього разу розповім, як приготувати слойки з сиром та родзинками. Смачна і проста в приготуванні випічка на кожен день. Пробуйте!
Тісто використовую вже готове, тому що часу не вистачає. Сир для випічки можна купити вже з родзинками (сирна маса). У мене ж окремо сухофрукти і окремо сир. Можна брати його будь-якої жирності, який більше любите. Такі пиріжки розлітаються за пару хвилин, особливо коли гарячі. Вони смачні, ситні і дуже добре підходять до чаювання.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Сир - 400 грам
- Ізюм - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукровий пісок - За смаком
- Ваніль - За смаком
1. У миску кладу сир, можна його перетерти, але я цього не роблю. До сиру додаю родзинки.
2. Вбиваю 2 курячих яйця і за смаком додаю цукор, ваніль.
3. Ретельно перемішую сирну масу до утворення однорідної консистенції.
4. Готове покупне тісто заздалегідь розморозив. Викладаю його на стіл, який трохи присипав борошном, розкочують тісто, але не дуже тонко.
5. Розрізаю пласт тесту на необхідну кількість пирогів.
6. Час, що залишився яйце вбиваю в чашу і розмішую виделкою, воно стане в нагоді для змазування.
7. Кожен квадратик змащую яйцем і туди ж кладу сирну начинку.
8. Защипуємо пиріжок.
9. Деко посипаю борошном і викладаю на нього пиріжки, змащую їх яйцем для рум'яної скоринки.
10. Відправляю випічку в розігрітий до 200-220 градусів духовку на 10-15 хвилин.
11. Готові пиріжки перекладаю на тарілку. Вони моментально розлітаються.