Рецепт Слойки з полуницею фото

Слойки з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Листкове тісто, Полуниця
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Листкові торти

Дуже смачні і ароматні слойки з соковитою начинкою з полуниці - більше 30 хвилин після випічки такі слойки на вашій кухні не затримаються.

Соковита і ароматна полуниця з легким і хрустким листковим тістом - смакота незвичайна! Але з'їсти такі слойки краще відразу після випікання і охолодження. Потім слойка просочується соком ягід і стає не такою привабливою. Приготувати слойки з полуницею в домашніх умовах дуже легко. А якщо у вас є готове листкове тісто, так взагалі краса. Розповідаю, як приготувати слойки з полуницею.


  • Листкове тісто - 500 грам
  • Полуниця - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль - - За смаком (по бажанню)
  • Жовток - 1 штука (для змазування слоек)
слойки з полуницею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, необхідно розморозити тісто при кімнатній температурі. Вимийте ягоди, обірвемо хвостики. Використовувати крохмаль чи ні, вирішувати вам, але сік виділятиметься в будь-якому випадку, просто не в такій кількості. Якщо використовуєте крохмаль, то кожну ягідку добре обваляйте в ньому, перед тим, як покласти на тісто.
Зараз я покажу вам кілька способів зробити прості і красиві слойки. Приступимо!
слойки з полуницею - фото крок 2
2. Спосіб перший. Розкладіть тісто на столі, трохи розкачайте, тонким робити його не потрібно. За допомогою вирубок для печива робіть кружечки, половину кружечків залиште цілими, а в інших зробіть по центру отвору за допомогою вирубки "квіточку" .
слойки з полуницею - фото крок 3
3. Покладіть ягоди на тісто.
слойки з полуницею - фото крок 4
4. Накрийте тісто з отворами, як на фото. Вилочкою або зворотною стороною ножа притисніть край. Готово!
слойки з полуницею - фото крок 5
5. Другий спосіб. Поріжте тісто на квадрати. За допомогою ножа для піци розріжте тісто, як на фото: 2 кута - розрізаємо до кінця, а протилежні 2 - Чи не дорізала до кінця.
слойки з полуницею - фото крок 6
6. Закладайте один відрізаний кут на протилежну сторону, потім перекидаєте другий куточок тесту і прикладайте рівно до іншого краю.
слойки з полуницею - фото крок 7
7. Заповніть полуницею кошики. Готово!
слойки з полуницею - фото крок 8
8. Третій спосіб. Поріжте тісто прямокутниками. Половину прямокутника поріжте ножем для піци, як на фото.
слойки з полуницею - фото крок 9
9. На інший край покладіть ягоди.
слойки з полуницею - фото крок 10
10. Накрийте порізаної половинкою, prizhmite кінець, оформите його вилочкою.
слойки з полуницею - фото крок 11
11. Перенесіть слойки на пергамент. Змастіть жовтком, присипте щедро цукром . Надішліть в гарячу (220 градусів) духовку на 20 хвилин.
слойки з полуницею - фото крок 12
12. Смачного! У мене вийшло з 500 г тесту два однакових листа слоек.
слойки з полуницею - фото крок 13
Ось такі красиві слоечки!

Схожі рецепти