Слойки з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні і ароматні слойки з соковитою начинкою з полуниці - більше 30 хвилин після випічки такі слойки на вашій кухні не затримаються.
Соковита і ароматна полуниця з легким і хрустким листковим тістом - смакота незвичайна! Але з'їсти такі слойки краще відразу після випікання і охолодження. Потім слойка просочується соком ягід і стає не такою привабливою. Приготувати слойки з полуницею в домашніх умовах дуже легко. А якщо у вас є готове листкове тісто, так взагалі краса. Розповідаю, як приготувати слойки з полуницею.
- Листкове тісто - 500 грам
- Полуниця - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль - - За смаком (по бажанню)
- Жовток - 1 штука (для змазування слоек)
1. Підготуйте продукти, необхідно розморозити тісто при кімнатній температурі. Вимийте ягоди, обірвемо хвостики. Використовувати крохмаль чи ні, вирішувати вам, але сік виділятиметься в будь-якому випадку, просто не в такій кількості. Якщо використовуєте крохмаль, то кожну ягідку добре обваляйте в ньому, перед тим, як покласти на тісто.
Зараз я покажу вам кілька способів зробити прості і красиві слойки. Приступимо!
Зараз я покажу вам кілька способів зробити прості і красиві слойки. Приступимо!
2. Спосіб перший. Розкладіть тісто на столі, трохи розкачайте, тонким робити його не потрібно. За допомогою вирубок для печива робіть кружечки, половину кружечків залиште цілими, а в інших зробіть по центру отвору за допомогою вирубки "квіточку" .
3. Покладіть ягоди на тісто.
4. Накрийте тісто з отворами, як на фото. Вилочкою або зворотною стороною ножа притисніть край. Готово!
5. Другий спосіб. Поріжте тісто на квадрати. За допомогою ножа для піци розріжте тісто, як на фото: 2 кута - розрізаємо до кінця, а протилежні 2 - Чи не дорізала до кінця.
6. Закладайте один відрізаний кут на протилежну сторону, потім перекидаєте другий куточок тесту і прикладайте рівно до іншого краю.
7. Заповніть полуницею кошики. Готово!
8. Третій спосіб. Поріжте тісто прямокутниками. Половину прямокутника поріжте ножем для піци, як на фото.
9. На інший край покладіть ягоди.
10. Накрийте порізаної половинкою, prizhmite кінець, оформите його вилочкою.
11. Перенесіть слойки на пергамент. Змастіть жовтком, присипте щедро цукром . Надішліть в гарячу (220 градусів) духовку на 20 хвилин.
12. Смачного! У мене вийшло з 500 г тесту два однакових листа слоек.
Ось такі красиві слоечки!