Слойки з бананом
(покроковий рецепт з фото)
Такими слойками моя дочка-студентка частенько пригощає своїх приятелів. Швидко, зручно і дуже смачно. Один недолік - з'їдається ну дуже швидко.
Слойки з бананом - це знахідка в ситуаціях, коли треба швидко приготувати що-небудь до чаю або кави. Магазинне листкове тісто здорово виручає в таких ситуаціях. З таким тестом любить "працювати" моя дочка-студентка. Випічку з листкового тіста вона любить, а мама з пиріжками далеко. Ось і знайшовся вихід. А спекти слойки дуже просто, особливо з бананом. Начинку з банана навіть цукром присипати не треба, адже банани і так досить солодкі. Готові слойки можна посипати цукровою пудрою. Розповідаю, як приготувати слойки з бананом.
- Листкове тісто - 500 грам
- Банани - 2-3 штук
Тісто продається замороженим, тому розкриваємо упаковку і, якщо тісто у вас одним пластом, розгортаємо його в міру розморожування. Якщо ж в упаковці кілька прямокутних аркушів - просто розкладіть їх по одному на столі.
Банани очищаємо і нарізаємо кружечками. Можна нарізати і смужками. Форма нарізки залежить від того, якої форми ви хочете зробити слойки.
Нарізаємо пласт тесту на квадрати. У мене їх зазвичай виходить 12. Викладаємо нарізані банани на одну половинку квадрата.
Закриваємо начинку другою половинкою тесту і ретельно защипуємо краю слойки.
Викладаємо слойки на деко, застелений папером для випічки і відправляємо в розігріту духовку.
Випікаються слойки при температурі 200 градусів хвилин 20 до ось такого красивого і рум'яного кольору.