Слойки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Домашні слойки - це проста і дуже смачна випічка з найдоступніших продуктів. Легко готуються і дуже швидко з'їдаються. Спробуйте!
Тісто виходить шаруватим, а самі слойки за смаком нагадують пісочне печиво. Солодкі, ароматні, трохи розсипчастий, вони неодмінно припадуть до смаку Вашим близьким. Тісто на кефірі не потребує боргом наполяганні, приготування не забере багато часу. Сподіваюся рецепт Вам сподобається! До ранкового чаю або в якості перекусу протягом дня, така смачна випічка завжди буде до речі. А як приготувати слойки на кефірі я детально розповім в покроковому рецепті нижче.
- Борошно - 240 грам (тісто)
- Вершкове масло - 125 грам (тісто)
- Кефір - 125 мілілітрів
- Сода - 3/4 чайних ложки
- Борошно - 60 грам (крихта)
- Вершкове масло - 50 грам (крихта)
- Цукор - 80 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску просійте борошно, додайте нарізане кубиками вершкове масло і перетерся руками борошно з маслом в крихту.
Додайте соду і кефір.
Замісити тісто. Якщо необхідно, то додайте ще трохи борошна. Тісто не повинно липнути до рук, але має залишатися м'яким і пластичним. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 1 час.
Приготуйте крихту. Для цього з'єднаєте борошно, нарізане шматочками масло і цукор. Перетерши все в крихту і приберіть в холодильник.
Після закінчення години дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 4 частини.
Розкачайте шматочок тесту в коло діаметром близько 24 см і посипте крихтою.
Розкачайте наступний шматок тіста і покладіть зверху, також посипавши крихтою і так далі по черзі. Верх у Вас повинен бути посипаний крихтою. Розрізаємо коло на 8-12 частин.
Викладаємо слойки на деко і випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
Слойки на кефірі готові. Смачного!