Слойка класична
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати слойки в домашніх умовах простіше простого, особливо, якщо ви запаслися готовим листковим тістом. Слойки можуть бути з різними начинками і різних форм, я запропоную класичний варіант.
Перед вами рецепт, як приготувати слойки класичні з яблуками з готового листкового тіста. Особливої пікантності випічці додасть кориця, яка ідеально поєднується з ароматними осінніми яблуками. Для приготування слоек ви можете замісити листкове тісто самостійно, тут на сайті є багато відмінних рецептів, як це правильно зробити, але так як у мене в холодильнику вже був лист готового тіста, я вирішила готувати слойки саме з нього.
- Тісто листкове - 400 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте з холодильника і покладіть на пергамент або присипану борошном робочу поверхню.
Яблука поріжте дрібними кубиками, перемішайте з корицею і цукром.
Листкове тісто тонко розкачати. Поріжте його на 6 прямокутників приблизно 4х8 см.
На кожен прямокутник покладіть яблучну начинку.
Складаємо тісто і затискаємо кінець.
Зверху пиріжки змастіть збитим яйцем, щоб верх підрум'яниться. Запікайте слойки в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Слойки класичні з яблуками готові. Приємного чаювання!