Сливово-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом приготування сливово-яблучного пирога. Такий вид випічки часто готують в Америці, його називають Тарту. Смачно: пісочний корж, шар слив і яблук і хрусткий верхній шар!
Такий сливово-яблучний пиріг в домашніх умовах приготувати дуже просто, навіть новачок в справі кулінарії і пекарського мистецтва без проблем з таким блюдом впорається! Тому, якщо ви раптом хочете здивувати своїх домочадців або ж готуєтеся до приходу важливих гостей, знайте, що цей пиріг завжди буде доречний! Рекомендую використовувати тільки сезонні фрукти і ягоди, тоді буде не тільки смачно, але корисно. Хай щастить!
- Борошно - 250 грам(+2 ст.Л. Для заливки)
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 200 грам (половина в тесті, половина в заливку)
- Яйця - 1 штука
- Зливи - 150 грам
- Яблука - 2 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Мигдаль мелений - 1 За смаком
1. З м'якого масла, цукру, борошна, кориці, розпушувача і одного яйця вимісити щільне липке тісто.
2. Залишимо його на півгодини в морозилці, потім дістанемо і розкачати за формою.
3. Для начинки змішаємо порізані сливи, яблука, цукор, сік і шматочки лимона з крохмалем. Цю суміш подогреем, щоб сливи пустили сік і яблука стали м'якими. Суміш заливаємо поверх тесту.
4. Зверху посипаємо мигдальної крихтою упереміш з борошном і цукром (тут вже на смак). Запікаємо тепер пиріг 35 хвилин при 180 градусах.
5. Готово! Смачного!