Рецепт Сливово-яблучний пиріг фото

Сливово-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Яблука, Слива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Ділюся з вами рецептом приготування сливово-яблучного пирога. Такий вид випічки часто готують в Америці, його називають Тарту. Смачно: пісочний корж, шар слив і яблук і хрусткий верхній шар!

Такий сливово-яблучний пиріг в домашніх умовах приготувати дуже просто, навіть новачок в справі кулінарії і пекарського мистецтва без проблем з таким блюдом впорається! Тому, якщо ви раптом хочете здивувати своїх домочадців або ж готуєтеся до приходу важливих гостей, знайте, що цей пиріг завжди буде доречний! Рекомендую використовувати тільки сезонні фрукти і ягоди, тоді буде не тільки смачно, але корисно. Хай щастить!

  • Борошно - 250 грам(+2 ст.Л. Для заливки)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 200 грам (половина в тесті, половина в заливку)
  • Яйця - 1 штука
  • Зливи - 150 грам
  • Яблука - 2 штуки
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Мигдаль мелений - 1 За смаком
сливово-яблучний пиріг - фото крок 1
1. З м'якого масла, цукру, борошна, кориці, розпушувача і одного яйця вимісити щільне липке тісто.
сливово-яблучний пиріг - фото крок 2
2. Залишимо його на півгодини в морозилці, потім дістанемо і розкачати за формою.
сливово-яблучний пиріг - фото крок 3
3. Для начинки змішаємо порізані сливи, яблука, цукор, сік і шматочки лимона з крохмалем. Цю суміш подогреем, щоб сливи пустили сік і яблука стали м'якими. Суміш заливаємо поверх тесту.
сливово-яблучний пиріг - фото крок 4
4. Зверху посипаємо мигдальної крихтою упереміш з борошном і цукром (тут вже на смак). Запікаємо тепер пиріг 35 хвилин при 180 градусах.
сливово-яблучний пиріг - фото крок 5
5. Готово! Смачного!

Схожі рецепти