Сливове варення з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Кінець літа - саме час варити сливове варення, варіантів безліч, але чи пробували ви коли-небудь сливове варення з корицею? Якщо ні, то обов'язково спробуйте, ділюся рецептом.
Приготувати варення зі слив з корицею досить просто, подробиці дивіться в покрокової інструкції. Зливи для варення краще брати щільними, не перезрілі, щоб в процесі варіння варення плоди зберегли форму.
- Слива - 1200 грам
- Цукор - 900 грам
- Обкладинка - 8-10 грам
Підготуйте інгредієнти.
Промийте сливи і видаліть кісточки. Складіть шарами в каструлю з товстим дном, пересипаючи цукром. Залиште на 3-4 годину, поки зливу не пустить сік.
Нагрійте до кипіння, але не варіть, залиште до повного охолодження. Після чого ще раз повторіть нагрівання, при варінні сливи не перемішується, а тільки струшуйте.
У третій (останній) раз нагрійте варення, всипте корицю, акуратно перемішайте, щоб не було грудочок, накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
Розливайте варення по банкам вже остиглим. Банки слід попередньо підготувати: промити, прогріти над парою.
Варення виходить ароматним і дуже смачним. З такої кількості продуктів виходить близько 1, 4-1, 5 літра варення.