Скумбрія з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - це чудова риба, яка робить смачним все, що знаходиться з нею поруч. Саме тому до мене прийшла ідея приготувати скумбрію в духовці разом з рисом. Вийшло дуже смачно!
Скумбрія, запечена в духовці, виходить просто неймовірно смачною, та ще з цибулькою - пальчики оближеш. Таке блюдо підійде для обіду або вечері в вихідний для всієї родини.
- Скумбрія - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибку розморозити, видаліть нутрощі, промийте.
Vskipyatite 2 склянки води, додайте рис, сіль і варіть до готовності рису.
Цибулину поріжте півкільцями і обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Підготовлену рибку натріть сіллю, перцем і паприкою, збризніть лимонним соком. Викладіть рибу на фольгу і покладіть до неї пару скибочок лимона.
Частина обсмаженої цибулі вкладіть в черевце риби, а частину цибулі покладіть під неї, щоб утворилася "подушка" .
Загорніть фольгу і відправте в духовку розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
Потім вийміть скумбрію з духовки, розгорніть фольгу, рибу обкласти готовим рисом, загорніть знову фольгу і відправте в духовку ще на 15 хвилин.
Потім фольгу можна розгорнути, щоб рибка зверху злегка підрум'яниться.
Скумбрія з рисом в духовці готова. Подавайте зі свіжими овочами. Смачного!