Скумбрія під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную рецепт салату - варіацію на тему класичної оселедця під шубою - "скумбрія під шубою" . Салат виходить ще більш смачним, яскравим. Та й готувати його простіше, як на мене.
Оселедець під шубою - простий салат, який вже давно не вважається святковим. Але от якщо замість оселедця додати скумбрії, то вийде все-таки більш оригінально і незвично. Якщо хочете ще більш урізноманітнити смак салату, після моркви додайте шар натертих на дрібній тертці варених яєць - теж буде смачно. Я дуже раджу натирати все овочі саме на дрібній тертці, тоді салат виходить ніжнішим. Обов'язково спробуйте!
- Картопля - 1-2 штук
- Морква велика - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Лук синій - 1/2 штуки
- Скумбрія солона - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі (картопля, буряк і морква) попередньо відваріть до м'якості.
Скумбрію промийте, видаліть голову і нутрощі, зніміть шкіру, м'ясо відокремте від кісток. Наріжте м'ясо дрібними кубиками.
Візьміть плоску тарілочку відповідного розміру. Картопля натріть на дрібній тертці, викладіть першим шаром. Зверху злегка змастіть майонезом.
Наступним шаром викладіть нарізану скумбрію. Зверху викладіть дрібно нарізану цибулю. Я використовую саме синій цибуля, він менш пекучий, солодший, і його можна не маринувати. Але якщо ви використовуєте звичайний ріпчаста цибуля, раджу його замаринувати в суміші оцту, води і цукру на 15 хвилин.
Попередній шар покрийте майонезом, викладіть натерту на дрібній тертці моркву і знову змастіть майонезом.
Останній шар - буряк, натерта на дрібній тертці. Зверху її можна повністю змастити майонезом, або ж покрити тільки сіточкою з майонезу, в будь-якому випадку буде красиво і смачно.
По краю салату викладіть зелень петрушки. Або ж прикрасьте на свій розсуд. Смачного!