Ськара
(покроковий рецепт з фото)
Ськара - старовинне блюдо, яке готували з тільки що спійманої дрібної рибки чорноморські рибалки. Дане блюдо робили прямо на березі, не відходячи від справи.
Традиційно готують Шкарів з риби з ніжним і жирним м'ясом. Дуже добре підійде кефаль, макрель, Stavrida, azovskaja Khamseh, невеликий луфарь або барабулька. Я пропоную приготувати Шкарів з мойви. Гарячу Шкарів можна подати з гарніром, а в холодному вигляді використовувати як закуску до пінного. Рецепт із серії "дешево і сердито" .
- Мойва - 250 грам (свіжа)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Чай чорний - 1 штука (в пакетиках)
- Цибуля - 1 штука
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимона - 0, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Перець духмяний - За смаком (горошок)
- Лист лавровий - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Заваріть міцний чай. Додайте до нього сік лимона, сіль, цукор і перець.
Коли чай охолоне, додайте до нього масло.
Рибу промийте, обсушити і викладіть в один шар в глибоку сковороду. Я Рибка не потрошити, ви можете випатрати її за бажанням і видалити голову.
Зверху розподіліть нарізаний пір'ям цибулю, полийте рибу чаєм і розкладіть кілька листочків лаврушки. Якщо риби багато, то таким же чином можна чергувати шари. Покладіть на рибу тарілку, щоб притиснути її і на маленькому вогні готуйте близько 30-40 хвилин.
Обривки готові. Можна подавати рибу прямо в сковороді або порційно з гарніром, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!