Рецепт Ськара фото

Ськара
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Мойва
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ськара - старовинне блюдо, яке готували з тільки що спійманої дрібної рибки чорноморські рибалки. Дане блюдо робили прямо на березі, не відходячи від справи.

Опис приготування:

Традиційно готують Шкарів з риби з ніжним і жирним м'ясом. Дуже добре підійде кефаль, макрель, Stavrida, azovskaja Khamseh, невеликий луфарь або барабулька. Я пропоную приготувати Шкарів з мойви. Гарячу Шкарів можна подати з гарніром, а в холодному вигляді використовувати як закуску до пінного. Рецепт із серії"дешево і сердито" .

  • Мойва - 250 грам (свіжа)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Чай чорний - 1 штука (в пакетиках)
  • Цибуля - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сік лимона - 0, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Перець духмяний - За смаком (горошок)
  • Лист лавровий - За смаком
ськара - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ськара - фото крок 2
Заваріть міцний чай. Додайте до нього сік лимона, сіль, цукор і перець.
ськара - фото крок 3
Коли чай охолоне, додайте до нього масло.
ськара - фото крок 4
Рибу промийте, обсушити і викладіть в один шар в глибоку сковороду. Я Рибка не потрошити, ви можете випатрати її за бажанням і видалити голову.
ськара - фото крок 5
Зверху розподіліть нарізаний пір'ям цибулю, полийте рибу чаєм і розкладіть кілька листочків лаврушки. Якщо риби багато, то таким же чином можна чергувати шари. Покладіть на рибу тарілку, щоб притиснути її і на маленькому вогні готуйте близько 30-40 хвилин.
ськара - фото крок 6
Обривки готові. Можна подавати рибу прямо в сковороді або порційно з гарніром, прикрасивши свіжою зеленню.
ськара - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти