Сироп шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Чудовим доповненням до морозива або іншому десерту є шоколадний сироп, який легко готується в домашніх умовах. Мінімум інгредієнтів - і ви зможете зробити сироп своїми руками.
Шоколадний сироп готується в домашніх умовах близько 20 хвилин. Він зберігається в холодильнику, а подається до багатьох десертів (млинці, оладки, морозиво і т.Д.). Густоту сиропу регулюйте водою.
- Какао-порошок - 35 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - За смаком
1. Для приготування шоколадного сиропу нам знадобляться: какао-порошок, цукор, вода і ванілін.
2. У каструлі змішуємо какао-порошок з водою, ставимо на вогонь. Потрібно взяти таку ємність, в якій буде дно з анти-прігарного покриттям.
3. Додаємо цукор, і на слабкому вогні починаємо варити отриману масу.
4. Доводимо до кипіння, варимо близько двох хвилин - і знімаємо з вогню. Переливаємо отриманий сироп в баночку. Він відразу готовий до вживання.
5. Густоту сиропу регулюйте за допомогою води. Остившім сиропом можна поливати морозиво та інші десерти.