Шоколадний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви сміливо відносите себе до ласунам, то спеціально для вас хочу запропонувати дуже просту ідею, як приготувати шоколадний сироп. Ароматний, насичений і такий смачний - обов'язково спробуйте.
Всього за якихось 5 хвилин ви можете приготувати сироп, який відмінно підійде для вафель, морозива і безлічі інших десертів. Він чудово зберігається в холодильнику і його можна використовувати в разі потреби. Крім того, ви завжди можете урізноманітнити рецепт ароматними екстрактами, щоб надати сиропу родзинку.
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. У невелику мисочку відправте цукор, щіпку солі і какао. За допомогою віночка перемішайте все до однорідності.
2. Чисту холодну воду налийте в каструлю і всипте туди суміш цукру і какао. Ретельно перемішайте, щоб сухі інгредієнти добре розчинилися.
3. Поставте каструлю на вогонь і на повільному вогні, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
4. Додайте ванільний екстракт. Після закипання проваріть сироп на вогні хвилини 3, не забуваючи при цьому помішувати.
5. Усе, можна знімати з вогню. Трохи остудіть, перелийте в зручний для зберігання контейнер і відправте в холодильник.