Сирно-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-яблучний пиріг - завсідник нашого чайного столу в осінню пору року, коли смачних найсвіжіших яблук - в достатку, а погрітися чаєм хочеться все частіше. Ділюся простим рецептом.
Рецепт сирно-яблучного пирога:
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.
2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.
3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.
4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.
5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.
6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.
7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.
8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.
Вдалого приготування і смачного чаювання!
- Масло сливочное несоленое- 75 грам
- Цукор - 150 грам
- Сир - 350 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний стручок - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Грецькі горіхи - - За смаком
- Ізюм - - За смаком
- Яблука - 5 штук
- Лимон - 1/2 штуки
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.
2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.
3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.
4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.
5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.
6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.
7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.
8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.
Вдалого приготування і смачного чаювання!