Рецепт Сирно-яблучний пиріг фото

Сирно-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сирно-яблучний пиріг - завсідник нашого чайного столу в осінню пору року, коли смачних найсвіжіших яблук - в достатку, а погрітися чаєм хочеться все частіше. Ділюся простим рецептом.

Опис приготування:

Рецепт сирно-яблучного пирога:

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.

2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.

3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.

4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.

5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.

6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.

7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.

8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.

Вдалого приготування і смачного чаювання!


  • Масло сливочное несоленое- 75 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сир - 350 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванільний стручок - 1 штука
  • Борошно - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Грецькі горіхи - - За смаком
  • Ізюм - - За смаком
  • Яблука - 5 штук
  • Лимон - 1/2 штуки
Рецепт сирно-яблучного пирога:

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.

2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.

3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.

4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.

5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.

6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.

7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.

8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.

Вдалого приготування і смачного чаювання!

Схожі рецепти