Сирно-шоколадний мус
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-шоколадний мус - улюблений десерт моїх дітей. Готувати цей мус нескладно, часу і енергії приготування абсолютно не забирає. Рекомендую спробувати приготувати - вам сподобається!
Для початку розповім, як приготувати шоколадно-сирний мус:
1. Сир, сметану і молоко збити в блендері на високій швидкості.
2. Додати цукор і ванільний цукор. Знову збити.
3. Шоколад розтопити на водяній бані.
4. Мус викласти в чашку і додати до нього розтоплений шоколад. Все перемішати ложкою.
От і все - цих чотирьох кроків достатньо, щоб приготувати дуже смачний і ніжний шоколадно-сирний мус.
Тепер - кілька моїх авторських зауважень з приводу рецепта. Шоколад дійсно краще використовувати гіркий, хороший. Якщо використовуєте звичайний молочний шоколад, то його додайте трохи більше, щоб смак відчувався. Сир краще всього використовувати 9% -ний, оптимальна жирність для приготування мусу. Ванільний цукор за відсутності можна замінити звичайним, хоча з ванільним звичайно виходить набагато смачніше. А в іншому… не знаю, що тут ще може викликати труднощі Дуже просто готується цей десертик, а розходиться завжди на ура.
Сподіваюся, вам сподобається!
- Сир - 100 грам (будь-якої жирності, крім нульової)
- Крем 15-20% - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 30-40 мілілітрів
- Цукор - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Гіркий шоколад (4 часточки) - 30-40 грам
1. Сир, сметану і молоко збити в блендері на високій швидкості.
2. Додати цукор і ванільний цукор. Знову збити.
3. Шоколад розтопити на водяній бані.
4. Мус викласти в чашку і додати до нього розтоплений шоколад. Все перемішати ложкою.
От і все - цих чотирьох кроків достатньо, щоб приготувати дуже смачний і ніжний шоколадно-сирний мус.
Тепер - кілька моїх авторських зауважень з приводу рецепта. Шоколад дійсно краще використовувати гіркий, хороший. Якщо використовуєте звичайний молочний шоколад, то його додайте трохи більше, щоб смак відчувався. Сир краще всього використовувати 9% -ний, оптимальна жирність для приготування мусу. Ванільний цукор за відсутності можна замінити звичайним, хоча з ванільним звичайно виходить набагато смачніше. А в іншому… не знаю, що тут ще може викликати труднощі Дуже просто готується цей десертик, а розходиться завжди на ура.
Сподіваюся, вам сподобається!