Рецепт Сирно-лимонний пиріг фото

Сирно-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Лимон
Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Якщо домашні не дуже хочуть їсти просту сирну масу, можна порадувати їх чудовим сирно-лимонним пирогом. Такий десерт буде смачним і корисним доповненням до вечірнього чаювання.

Для того, щоб приготувати сирно-лимонний пиріг, вам буде потрібно трохи більше години вільного часу. Завдяки свіжої цедрі лимона аромат пирога разом з насиченим смаком уб'є гостей наповал. Насолоджуватися ним будуть і діти, і дорослі! Приготування тесту не вимагає особливих зусиль, а необхідні продукти є в будь-якому магазині. Хай щастить!

  • Лимон - 2 штуки (нам знадобиться тільки цедра)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Сир - 250 грам
  • Молоко - ¾ Склянок
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
сирно-лимонний пиріг - фото крок 1
Візьміть два стиглих лимона і гарненько промийте їх під водою. Найкраще використовувати для цього чисту тканину або губку. Натріть на тертці тонкий жовтий шар шкірки. Не захоплюйтеся, так як бліда частина під жовтою шкіркою - це вже не цедра, вона буде віддавати гіркотою в пирозі.
сирно-лимонний пиріг - фото крок 2
М'яке вершкове масло розмішайте з цукром. Коли маса стане однорідною, додайте молоко, яйця, цедру лимона, цукор білий і цукор ванільний, а також сіль. Перемішайте все до однорідної густої маси - найкраще використовувати міксер. Далі поступово втручайтеся просіяне через сито борошно. У готове тісто вмішати сир (постарайтеся домогтися однорідності). Густа маса для випікання готова!
сирно-лимонний пиріг - фото крок 3
Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, не полишаючи країв. Тісто акуратно вилийте в форму і разравняйте поверхню лопаткою. Випікайте пиріг від 40 до 50 хвилин. Після цього почекайте 10 хвилин (або більше), поки пиріг охолоне, і можете виймати його з форми.
сирно-лимонний пиріг - фото крок 4
Прикрасьте пиріг цукровою пудрою і цедрою лимона, наріжте тонкими шматочками, подавайте до столу і насолоджуйтеся!

Схожі рецепти