Сирно-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо домашні не дуже хочуть їсти просту сирну масу, можна порадувати їх чудовим сирно-лимонним пирогом. Такий десерт буде смачним і корисним доповненням до вечірнього чаювання.
Для того, щоб приготувати сирно-лимонний пиріг, вам буде потрібно трохи більше години вільного часу. Завдяки свіжої цедрі лимона аромат пирога разом з насиченим смаком уб'є гостей наповал. Насолоджуватися ним будуть і діти, і дорослі! Приготування тесту не вимагає особливих зусиль, а необхідні продукти є в будь-якому магазині. Хай щастить!
- Лимон - 2 штуки (нам знадобиться тільки цедра)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сир - 250 грам
- Молоко - ¾ Склянок
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
Візьміть два стиглих лимона і гарненько промийте їх під водою. Найкраще використовувати для цього чисту тканину або губку. Натріть на тертці тонкий жовтий шар шкірки. Не захоплюйтеся, так як бліда частина під жовтою шкіркою - це вже не цедра, вона буде віддавати гіркотою в пирозі.
М'яке вершкове масло розмішайте з цукром. Коли маса стане однорідною, додайте молоко, яйця, цедру лимона, цукор білий і цукор ванільний, а також сіль. Перемішайте все до однорідної густої маси - найкраще використовувати міксер. Далі поступово втручайтеся просіяне через сито борошно. У готове тісто вмішати сир (постарайтеся домогтися однорідності). Густа маса для випікання готова!
Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, не полишаючи країв. Тісто акуратно вилийте в форму і разравняйте поверхню лопаткою. Випікайте пиріг від 40 до 50 хвилин. Після цього почекайте 10 хвилин (або більше), поки пиріг охолоне, і можете виймати його з форми.
Прикрасьте пиріг цукровою пудрою і цедрою лимона, наріжте тонкими шматочками, подавайте до столу і насолоджуйтеся!