Рецепт Сирно-чорничний муссовий торт фото

Сирно-чорничний муссовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Пісочне тісто , Чорниця
Дієтичне харчування
На святковий стіл , День народження , 8 березня
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Рецепт, як приготувати сирно-чорничний муссовий торт, - це повна моя імпровізація. Він вийшов настільки вдалим, смачним, повітряним і легким, що зберегти його в таємниці було б злочином.

Опис приготування:

Цей торт трохи нагадує чізкейк, оскільки він складається з пісочного коржа і легкої, пористої сирної основи. Такий десерт добре подавати в спекотний літній день. Його можна зберігати в холодильнику, але не дуже довго. Замість чорниці можна використовувати будь-які інші ягоди.

  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 140 грам
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 155 грам(25 грамм для коржа, 130 грам для мусу)
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 1 штука
  • Сир - 1 кілограм
  • Крем - 400 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Чорниця - 300 грам
  • Maršmellou - 400 грам
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 1
1. Для коржа: в комбайн кладемо охолоджене вершкове масло, цукор, додаємо просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі, перетираємо в пісочну крихту.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 2
2. Забиваємо куряче яйце в чашу, перемішуємо. Виходить пісочне тісто.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 3
3. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, розгортаємо його, формуючи корж. Відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, потім дістаємо і наколює його виделкою.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 4
4. Відправляємо корж в розігрітий до 200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин. Дістаємо корж і охолоджуємо в формі.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 5
5. Змішуємо сир зі сметаною і цукром, потім перемішуємо. Після цього відправляємо масу в блендер і подрібнюємо.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 6
6. Виходить креязик консистенція. Чорницю моєму і подрібнюємо в блендері до утворення пюре.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 7
7. Маршмеллоу перекладаємо в миску і нагріваємо в мікрохвильовій печі (3-6 хвилин) до збільшення маси в 2-3 рази.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 8
8. Викладаємо маршмеллоу до сирної маси, гарненько перемішуємо. Завдяки зефіркам маса стане густою і застигне.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 9
9. Готову суміш поділяємо на 2 частини. У меншу додаємо подрібнену чорницю, потім перемішуємо. До більшої кладемо ваніль і перемішуємо.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 10
10. По черзі ополоником виливаємо в центр форми спочатку чорничну масу, а потім білу. Виходить зебра. Шпажкою робимо малюнок павутинки і відправляємо торт в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.
сирно-чорничний муссовий торт - фото крок 11
11. Готовий торт виходить дуже смачним, нарізаємо його шматочками і подаємо до столу.

Схожі рецепти