Сирно-чорничний муссовий торт 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт, як приготувати сирно-чорничний муссовий торт, - це повна моя імпровізація. Він вийшов настільки вдалим, смачним, повітряним і легким, що зберегти його в таємниці було б злочином.
Цей торт трохи нагадує чізкейк, оскільки він складається з пісочного коржа і легкої, пористої сирної основи. Такий десерт добре подавати в спекотний літній день. Його можна зберігати в холодильнику, але не дуже довго. Замість чорниці можна використовувати будь-які інші ягоди.
- Вершкове масло - 60 грам
 - Борошно - 140 грам
 - Сіль - За смаком
 - Цукор - 155 грам(25 грамм для коржа, 130 грам для мусу)
 - Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
 - Яйця - 1 штука
 - Сир - 1 кілограм
 - Крем - 400 грам
 - Ваніль - За смаком
 - Чорниця - 300 грам
 - Maršmellou - 400 грам
 

1. Для коржа: в комбайн кладемо охолоджене вершкове масло, цукор, додаємо просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі, перетираємо в пісочну крихту.

2. Забиваємо куряче яйце в чашу, перемішуємо. Виходить пісочне тісто.

3. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, розгортаємо його, формуючи корж. Відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, потім дістаємо і наколює його виделкою.

4. Відправляємо корж в розігрітий до 200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин. Дістаємо корж і охолоджуємо в формі.

5. Змішуємо сир зі сметаною і цукром, потім перемішуємо. Після цього відправляємо масу в блендер і подрібнюємо.

6. Виходить креязик консистенція. Чорницю моєму і подрібнюємо в блендері до утворення пюре.

7. Маршмеллоу перекладаємо в миску і нагріваємо в мікрохвильовій печі (3-6 хвилин) до збільшення маси в 2-3 рази.

8. Викладаємо маршмеллоу до сирної маси, гарненько перемішуємо. Завдяки зефіркам маса стане густою і застигне.

9. Готову суміш поділяємо на 2 частини. У меншу додаємо подрібнену чорницю, потім перемішуємо. До більшої кладемо ваніль і перемішуємо.

10. По черзі ополоником виливаємо в центр форми спочатку чорничну масу, а потім білу. Виходить зебра. Шпажкою робимо малюнок павутинки і відправляємо торт в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.

11. Готовий торт виходить дуже смачним, нарізаємо його шматочками і подаємо до столу.