Рецепт Сирний лаваш фото

Сирний лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Страви без випічки
На швидку руку
Випічка

Немає нічого смачнішого домашньої випічки, і наступний рецепт - теж не виняток. Сирний лаваш за моїм рецептом виходить тонким і дуже смачним. Дивіться, як приготувати сирний лаваш будинку!

Такі лаваші можна подавати до м'яса замість хліба, для фарширування. Куркума додається виключно для додання лаваш або сухий кріп. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати сирний лаваш. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 1-1, 5 склянки (вищого сорту)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 10 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сир твердий - 80 грам (у мене гауда)
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
сирний лаваш - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні продукти для лаваша. Кількість борошна може трохи відрізнятися в залежності від сорту.
сирний лаваш - фото крок 2
Розчиніть свіжі дріжджі з сіллю і цукром в теплій воді.
сирний лаваш - фото крок 3
Сир натріть на дрібній тертці.
сирний лаваш - фото крок 4
Додайте до води частина борошна, розтоплене вершкове масло і сир.
сирний лаваш - фото крок 5
Перемішайте, щоб маса стала однорідною.
сирний лаваш - фото крок 6
Потім додайте борошно, що залишилося і куркуму. Замісити некруте тісто.
сирний лаваш - фото крок 7
Відріжте від тіста шматочок. Стіл присипте борошном, але не варто додавати її занадто багато. Розкачайте шматочок тесту тонко, вилочкою зробіть проколи.
сирний лаваш - фото крок 8
Покладіть лаваш на гарячу суху сковороду, смажте його до появи бульбашок і золотистого кольору.
сирний лаваш - фото крок 9
Переверніть лопаткою і обсмажте з іншого боку. Лаваш готовий!
сирний лаваш - фото крок 10
Усередині лаваш сирний, м'який. Відмінно він підійде і для фарширування. Смачного!

Схожі рецепти