Сирний лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого домашньої випічки, і наступний рецепт - теж не виняток. Сирний лаваш за моїм рецептом виходить тонким і дуже смачним. Дивіться, як приготувати сирний лаваш будинку!
Такі лаваші можна подавати до м'яса замість хліба, для фарширування. Куркума додається виключно для додання лаваш або сухий кріп. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати сирний лаваш. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 1-1, 5 склянки (вищого сорту)
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Вершкове масло - 40 грам
- Сир твердий - 80 грам (у мене гауда)
- Куркума - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
Підготуйте всі необхідні продукти для лаваша. Кількість борошна може трохи відрізнятися в залежності від сорту.
Розчиніть свіжі дріжджі з сіллю і цукром в теплій воді.
Сир натріть на дрібній тертці.
Додайте до води частина борошна, розтоплене вершкове масло і сир.
Перемішайте, щоб маса стала однорідною.
Потім додайте борошно, що залишилося і куркуму. Замісити некруте тісто.
Відріжте від тіста шматочок. Стіл присипте борошном, але не варто додавати її занадто багато. Розкачайте шматочок тесту тонко, вилочкою зробіть проколи.
Покладіть лаваш на гарячу суху сковороду, смажте його до появи бульбашок і золотистого кольору.
Переверніть лопаткою і обсмажте з іншого боку. Лаваш готовий!
Усередині лаваш сирний, м'який. Відмінно він підійде і для фарширування. Смачного!