Сирний крем з желе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Обожнюю цей ніжний і дуже смачний сирний крем, а якщо він потрапив до мене на додачу з тортом і ягодами, за це кулінарний витвір можна душу продати!
Опис приготування:
Можете готувати просто крем, без основи з печива, але повноцінний десерт вийде, якщо підіть всіх кроків десерту.
- Вершкове масло - 55 грам
- Печиво вершкове - 80 грам
- Мигдальний крихта - 30 грам
- Цукор - 70 грам
- Сир - 270 грам
- Печиво"Амаретто" - 120 грам
- Сир"Маскарпоне" - 100 грам
- Мигдальні пелюстки - 20 грам
- Полуниця свіжа - 120 грам
- Ревінь - 180 грам
- Пластинки желатину - 11 штука
Підготуємо інгредієнти: стебла ревеню, полуницю, вершкове печиво, миндальную крихту, олія, цукор, ванільний цукор, желатин в пластинах, сир, сир"Маскарпоне" , мигдальне печиво"Амаретто" .
Для коржа перетрём дрібно вершкове печиво з мигдальною крихтою.
Розтоплюємо масло і втручається в печиво.
Викладаємо печиво на дно рознімної форми, Придавлюємо гарненько ложкою. Прибираємо в холодильник для затвердіння.
Змішуємо сир, "маскарпоне" і цукор.
Очистимо стебла ревеню від грубої шкірки, якщо червоний, то його не треба сильно чистити. Наріжемо на шматочки і ставимо на вогонь. Важливо: не можна в алюмінієвому посуді, виділяється вільний алюміній. Заливаємо окропом так, щоб було покрито всього половина від маси і додамо цукор. Даємо закипіти і варимо на малому вогні 5-6 хвилин. Взагалі, ревінь, виявляється росте на городі у багатьох, але ось що з нього приготувати знають не всі. А даремно! Варення з ревеню виходить дуже ароматним і тане в роті.
Додамо нарізану полуницю, дайджест 1 хвилину.
Заздалегідь замочений в холодній воді желатин віджимаємо і розпускаємо в мікрохвильовій або духовий печі при температурі 60 ° С. Відразу в гарячому желатині розводимо 3 ст. L. Сирної суміші.
І в ту ж хвилину виливаємо тонкою цівкою з чашки желатин в основну сирну масу. Збиваємо 5 хвилин міксером на високій швидкості.
Виливаємо суфле зверху на печиво, закриваємо і прибираємо в холодильник до майже повного затвердіння. Я розміщую в морозильник, так процес йде в 3 рази швидше.
Мигдальне печиво"Амаретто" наріжемо шматочками і викладаємо на суфле, трохи придавлюючи.
Розм'яклий в холодній воді желатин розпускаємо в гарячому компоті ревеню з полуницею. Добре заважаємо.
Тільки тепер додамо ванільний цукор, так він зберігає більше аромату. Остудити на крижаній бані до кімнатної температури.
На сир виливаємо компот, прикрашаємо нарізаною полуницею, закриваємо і прибираємо в холодильник для повного затвердіння (в морозильник).
Звільняємо торт з кільця, прикрашаємо мигдальними пелюстками або скибочками, прикладаємо нарізану часточками полуницю з боків. Торт зберігається в холодильнику. Смачного!