Рецепт Сирний кекс за ГОСТом «бомбезно» фото

Сирний кекс за ГОСТом «бомбезно»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сирні кекси повинні бути на столі регулярно. Адже вони такі смачні, та ще й корисні! У цьому рецепті ви знайдете ідеальне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб отримати досконалий результат.


Опис приготування:

Щоб дізнатися, як приготувати сирний кекс по ГОСТу «бомбезно», дотримуйтесь рецептом дуже точно. Сир можна взяти будь-якої жирності, а норму цукор злегка збільшити, якщо ви любите добре підсолоджені кекси.

Цей рецепт можна навіть використовувати на Великдень замість дріжджових пасок.

  • Борошно - 287 грам
  • Вершкове масло - 155 грам
  • Цукор - 330 грам
  • Сир 18% - 260 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Розпушувач - 16 грам
сирний кекс за ГОСТом
1. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером, поки воно не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
сирний кекс за ГОСТом
2. Потім в кілька прийомів додайте цукор, не зупиняючи роботу міксера. Збивайте не менше 3-4 хвилин.
сирний кекс за ГОСТом
3. По одному введіть в тісто яйця, збивайте близько 3-х хвилин.
сирний кекс за ГОСТом
4. Далі додайте сир і продовжуйте збивати.
сирний кекс за ГОСТом
5. В 2-3 прийому просійте в тісто борошно, замішайте тісто лопаткою або ложкою. Воно повинно вийти досить густим.
сирний кекс за ГОСТом
6. Змастіть форму для випічки кексу вершковим маслом і присипте меленим печивом, манною крупою або борошном. Викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте при температурі 180 градусів 55 хвилин.
сирний кекс за ГОСТом
7. Дочекайтеся, щоб кекс охолов і витягніть його з форми. Ароматний, рум'яний кекс присипте цукровою пудрою перед подачею.

Схожі рецепти