Рецепт Сирні палички з листкового тіста фото

Сирні палички з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Палички

Сирні палички смачніше, ніж простий бутерброд з сиром! За рахунок листкового тіста вони виходять такими приємно-хрусткими. Можна експериментувати з будь-якими спеціями і знайти свою ідеальну формулу!

Такі сирні палички можна подавати як аперитив перед основною стравою. Підійдуть вони також під різні соуси. Можна зберігати в контейнері і брати з собою на роботу.

Ці хрусткі палички не залишать нікого байдужими! Так що дивіться рецепт, як приготувати сирні палички з листкового тіста.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Пармезан - 50-100 грам (можна замінити на будь-який твердий сир)
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Кунжут - 1 За смаком
  • Розмарин - 1 За смаком
  • Паприка - 1 За смаком
  • Мускатний горіх - 1 За смаком
сирні палички з листкового тіста - фото крок 1
Крок 1. Вам необхідно розморозити листкове тісто. Натріть сир на тертці. Змішайте разом кунжут, сіль, перець, розмарин, паприку і мускатний горіх (можна додати і інші спеції).
сирні палички з листкового тіста - фото крок 2
Крок 2. Розкачайте листкове тісто, присипте його 1/3 частиною натертого сиру.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 3
Крок 3. Накрийте нижньою частиною тіста верх тесту з сиром, гарненько притисніть.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 4
Крок 4. Одержаний конвертик відправте в холодильник на 20 хвилин.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 5
Крок 5. Тепер дістаньте конвертик з холодильника, гарненько його розкачайте.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 6
Крок 6. Змастіть яйцем верх тіста, викладіть на нього залишився сир, посипте сумішшю з спецій. Гарненько притисніть качалкою.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 7
Крок 7. Поріжте тісто на смужки шириною 5-7 см.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 8
Крок 8. Акуратно перейдіть кожну смужку для отримання спіральної форми, притримуючи її верх і низ. Залиште палички на 20 хвилин, переконайтеся, що вони тримають форму.
сирні палички з листкового тіста - фото крок 9
Крок 9. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 15 хвилин до золотистого кольору. Потім дістаньте палички і дайте їм охолонути. Тепер насолоджуйтеся швидкої і смачною закускою!

Схожі рецепти