Сирні палички з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Сирні палички смачніше, ніж простий бутерброд з сиром! За рахунок листкового тіста вони виходять такими приємно-хрусткими. Можна експериментувати з будь-якими спеціями і знайти свою ідеальну формулу!
Такі сирні палички можна подавати як аперитив перед основною стравою. Підійдуть вони також під різні соуси. Можна зберігати в контейнері і брати з собою на роботу.
Ці хрусткі палички не залишать нікого байдужими! Так що дивіться рецепт, як приготувати сирні палички з листкового тіста.
- Листкове тісто - 500 грам
- Пармезан - 50-100 грам (можна замінити на будь-який твердий сир)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Кунжут - 1 За смаком
- Розмарин - 1 За смаком
- Паприка - 1 За смаком
- Мускатний горіх - 1 За смаком
Крок 1. Вам необхідно розморозити листкове тісто. Натріть сир на тертці. Змішайте разом кунжут, сіль, перець, розмарин, паприку і мускатний горіх (можна додати і інші спеції).
Крок 2. Розкачайте листкове тісто, присипте його 1/3 частиною натертого сиру.
Крок 3. Накрийте нижньою частиною тіста верх тесту з сиром, гарненько притисніть.
Крок 4. Одержаний конвертик відправте в холодильник на 20 хвилин.
Крок 5. Тепер дістаньте конвертик з холодильника, гарненько його розкачайте.
Крок 6. Змастіть яйцем верх тіста, викладіть на нього залишився сир, посипте сумішшю з спецій. Гарненько притисніть качалкою.
Крок 7. Поріжте тісто на смужки шириною 5-7 см.
Крок 8. Акуратно перейдіть кожну смужку для отримання спіральної форми, притримуючи її верх і низ. Залиште палички на 20 хвилин, переконайтеся, що вони тримають форму.
Крок 9. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 15 хвилин до золотистого кольору. Потім дістаньте палички і дайте їм охолонути. Тепер насолоджуйтеся швидкої і смачною закускою!