Сирне печиво до чаю
(покроковий рецепт з фото)
Сирне печиво до чаю виходить дуже легким і смачним. Прекрасне доповнення до гарячого напою!
Замісити сирне тісто, розкачайте його і розділіть на кружечки за допомогою склянки. Кружечки умочуйте в цукор і звертайте трикутничками. Випікайте в духовці хвилин 15-20.
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2, 5 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
Сир протираємо через сито. Це необхідно для того, щоб позбутися від грудочок. Вершкове масло (обов'язково! кімнатної температури) потрібно змішати з сиром. Масло має бути настільки м'яким, щоб без праці розмішати з сиром в однорідну масу.
Додаємо яйце, добре перемішуємо.
Додаємо яйце, добре перемішуємо.
Тепер додаємо борошно, просіяне з розпушувачем.
Просіваємо 1 склянка борошна, ретельно перемішуємо ложкою. Потім просіваємо другий стакан - і викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Замішуємо тісто. При необхідності додаємо решту півсклянки борошна. Все залежить від обраного вами сиру, але я не рекомендую брати м'який. Ретельно замішуємо тісто, воно стане дуже м'яким і податливим. Скачує з нього кулю, накриваємо на 30 хвилин рушником.
Просіваємо 1 склянка борошна, ретельно перемішуємо ложкою. Потім просіваємо другий стакан - і викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Замішуємо тісто. При необхідності додаємо решту півсклянки борошна. Все залежить від обраного вами сиру, але я не рекомендую брати м'який. Ретельно замішуємо тісто, воно стане дуже м'яким і податливим. Скачує з нього кулю, накриваємо на 30 хвилин рушником.
Коли тісто відстоялося, поділяємо його на дві частини для зручності розкочування.
Поверхня також можна трохи присипати борошном.
Розкачуємо тісто. Чим тонше ви його розкотите, тим менше будуть ваші печеньки за розміром, тому оптимальну товщину задаєте самі.
Поверхня також можна трохи присипати борошном.
Розкачуємо тісто. Чим тонше ви його розкотите, тим менше будуть ваші печеньки за розміром, тому оптимальну товщину задаєте самі.
Склянкою вирізаємо кружечки.
У миску або блюдце висипаємо цукор. Вмочуємо кружечок з одного боку. Звертаємо навпіл (цукром всередину) і знову мачає в цукор однією стороною. Цією ж стороною всередину складаємо гурток ще раз - і знову занурюємо в цукор однією стороною. Повторюємо дії з усіма гуртками. Деко застилає папером для випічки або фольгою (можна трошки змастити маслом). Викладаємо наші майбутні печеньки цукрової стороною вгору.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин (в залежності від розміру) до появи золотистої скоринки.
Готове печиво потрібно зняти з дека, дайте йому охолонути. Подавайте з гарячим чаєм або кавою.
Готове печиво потрібно зняти з дека, дайте йому охолонути. Подавайте з гарячим чаєм або кавою.