Печиво до чаю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную звернути вашу увагу на простий рецепт печива до чаю з ароматом ваніліну. Це швидко, дуже смачно і зовсім нескладно - відмінний варіант випічки на швидку руку.
Такі рецепти обов'язково повинні бути в арсеналі кожного любителя випічки. Ніяких складних інгредієнтів або процесів - все досить просто і швидко. Зробити печиво до чаю в домашніх умовах можна як просто ванільне, так і додавши какао, перетворивши його в шоколадне.
- Борошно - 600-650 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 щіпка
1. Вершкове масло, якщо є можливість, потрібно дістати з холодильника, щоб воно було розм'якшеним. З'єднати його з цукром і розтерти до однорідності. Можна цей процес довірити техніці.
2. У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач і дрібку солі. Також в рецепт приготування печива до чаю можна використовувати какао, яке також просіяти до борошна.
3. Окремо збити яйце, додавши ванільний екстракт (при необхідності можна використовувати ванілін або навіть ванільний цукор).
4. Надіслати яйце до маслу, ретельно збити. Потім поступово додавати сухі інгредієнти, замішуючи тісто.
5. Коли тісто готове, його потрібно скачати в кульку і викласти в пакет або обгорнути харчовою плівкою. Відправити в холодильник на 25-30 хвилин, щоб тісто трохи охололо.
6. Тісто треба розкачати на робочій поверхні середньої товщини. Формою печиво до чаю в домашніх умовах може бути абсолютно будь-який. Спеціальними виїмками або звичайним склянкою, наприклад, вирізати печиво і відправити його на пергамент. Випікати в духовці близько 12-15 хвилин.