Сирне бездріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Сподобалась мені випічка на сирному тісті, вона надзвичайно смачна, ніжна, з дуже приємною текстурою. Розповім, як приготувати сирне бездріжджове тісто, яке підходить для рулетів, пиріжків.
На такому тесті можна приготувати не тільки солодку випічку, але також піцу, випічку з м'ясом або овочами, а також оладки. Тісто виходить еластичним, м'яким і легко піддається вироблення. При випіканні такого тесту по всій квартирі розноситься приємний аромат, який скликає на кухню всю сім'ю.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сир - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукровий пісок - 3/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. Масло заздалегідь відправляю в холодильник, а потім дістаю і натираю його на крупній тертці.
2. Розминаю сир, додаю його до маслу, за допомогою міксера розминаю масу.
3. Борошно заздалегідь просівають і всипав до маслу з сиром, додаю сіль, цукор і соду, гаситься оцтом.
4. Замішую тісто спершу міксером (а якщо такого немає, то ложкою). Потім вимішую тісто руками. Відправляю його в холодильник на 30 хвилин.
5. Через півгодини тісто буде вже готове до використання.