Сир сільський
(покроковий рецепт з фото)
Давно мрієте навчитися самостійно варити сир? Пропоную почати з дуже простого варіанту, який завжди чудово виходить навіть у абсолютних новачків. Рекомендую рецепт на замітку!
Хочу показати вам, як приготувати сир сільський в домашніх умовах. Це дуже ніжний м'який сир, який чудово підійде для салатів або сніданку, наприклад. В даному випадку варіант класичний, з сіллю, але за бажанням ви можете додати найрізноманітніші спеції, зелень, в'ялені томати і т. d.
- Молоко - 3 L
- Сичужний фермент і закваска мезофільна - За смаком (з 3 літра молока)
- Сіль і спеції - За смаком
1. Насамперед розчиніть закваску в молоці, після додайте фермент і ще хвилин 5 перемішуйте до повного розчинення. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 20 годин при кімнатній температурі. Наріжте акуратно гострим ножем масу.
2. Хвилин через 15-20 поставте на вогонь і нагрійте до температури 43 ступеня (на дуже повільному вогні процес займе близько півгодини). Після при цій же температурі варіть приблизно 40-45 хвилин, помішуючи.
3. Відкиньте згорнувся сир на друшляк, застелений марлею, щоб пішла зайва рідина. Підготуйте ємність з водою і льодом. Опускайте сир в марлі в неї на 2-3 хвилини. Потім дайте трохи стекти воді і повторіть процес ще двічі. Як тільки стече зайва рідина, додайте сіль і спеції за смаком.
4. Перекладіть у форму, встановіть прес на 2-3 годину. Після можна відправити готовий сир в холодильник. Смачного!