Рецепт Сир «мааздам» фото

Сир «мааздам»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Голландська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Без придбання сиру не обходиться не один великий похід в магазин. Він завжди лежить в моєму холодильнику і готовий прийти на допомогу. Але тут мені прийшла ідея, чому б не зробити молочний продукт самої?

Справа вам належить складне і довгий, але в сироваріння можна втягнутися. І, ось, вже будете мати свою невелику фабрику з виробництва…жартую)) Я ж вам розповім про те, як приготувати сир "маасдам" . Твердий голландський сир натурального дозрівання має солодкуватий смак. Я такі сорти просто обожнюю! Вам буде необхідно купити потрібні бактерії.

  • Молоко - 18 літрів
  • Тип мезофильной ароматичної культури - 0, 25 чайних ложки
  • Дріжджі Т.А. 54 - 1/8 чайних ложки
  • LH стартера 100 - 1/3 чайних ложки
  • Пропіонова бактерії - 1/8 чайних ложки
  • Хлористий кальцій - 8 мілілітрів
  • Молокозсідальної фермент - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
е
Після додайте кальцій і фермент. Маса повинна стати більш твердої - наріжте її маленькими кубиками.
е
Далі видаліть 30% відокремилася сироватки. А в саму масу обережно вливайте воду 60-градусної теплоти. Підливайте її потроху протягом 30 хвилин. Суміш повинна нагрітися до 42 градусів.
е
Потім тканину з зерном перенесіть в круглу форму. Поставте все під 10 кг прес на 30 хвилин.
е
Майже готовий сир помістіть в холодильник на 3-4 дня.
е
Через цей час сир в контейнері поставте в приміщення з температурою 20-25 градусів, а вологістю 80-85%. Нехай стоїть ще 3 тижні.

Схожі рецепти