Рецепт Сіцілійське овочеве рагу «Capone» фото

Сіцілійське овочеве рагу «Capone»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Баклажан , Горіхи
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Традиційне овочеве рагу, в яке кладуть оливки і каперси. Є варіації з використанням риби та м'яса, але в цьому тільки овочі. Розповім, як приготувати друкувати в овочеве рагу «Капоната».

Опис приготування:

Капонату подають тільки після охолодження, тому після приготування її остуджують і відправляють в холодильник на кілька годин. Можна подавати страву на тарілці або на шматочку хліба. Основні інгредієнти нарізають великими шматочками, щоб добре відчувався їх смак.

  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Баклажани - 380 грам
  • Кедрові горіхи - 40 грам
  • Червона цибуля - 0, 5 штуки
  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Зелені оливки - 70 грам (без кісточок)
  • Каперсами - 30 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 50 грам
  • Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка - За смаком
сіцілійське овочеве рагу
1. У сковороду налийте оливкова олія і відправте її на вогонь, розігрійте гарненько і викладіть горіхи, обсмажте їх до золотистого кольору і перекладіть на серветку.
сіцілійське овочеве рагу
2. Баклажани наріжте шматочками близько 2, 5-3 см. Викладіть баклажани в сковороду і обсмажте їх з кожного боку до золотистої скоринки, перекладіть на паперовий рушник.
сіцілійське овочеве рагу
3. Очистіть і наріжте крупно цибулю, обсмажте його на сковороді.
сіцілійське овочеве рагу
4. Наріжте невеликими шматочками стебло селери, оливки розрізати на шматочки. Додайте до цибулі оливки, селера і каперси.
сіцілійське овочеве рагу
5. Додайте томатну пасту, цукор, сіль і перець, обсмажуйте кілька хвилин.
сіцілійське овочеве рагу
6. Додайте в сковороду родзинки, кедрові горіхи, баклажани, готуйте до випаровування рідини і вимкніть вогонь. Остудіть і відправте блюдо в холодильник.
сіцілійське овочеве рагу
7. Подавайте капонату кімнатної температури, прикрасивши петрушкою.

Схожі рецепти