Сіцілійське овочеве рагу «Capone»
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне овочеве рагу, в яке кладуть оливки і каперси. Є варіації з використанням риби та м'яса, але в цьому тільки овочі. Розповім, як приготувати друкувати в овочеве рагу «Капоната».
Капонату подають тільки після охолодження, тому після приготування її остуджують і відправляють в холодильник на кілька годин. Можна подавати страву на тарілці або на шматочку хліба. Основні інгредієнти нарізають великими шматочками, щоб добре відчувався їх смак.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Баклажани - 380 грам
- Кедрові горіхи - 40 грам
- Червона цибуля - 0, 5 штуки
- Стебло селери - 1-2 штук
- Зелені оливки - 70 грам (без кісточок)
- Каперсами - 30 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 50 грам
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. У сковороду налийте оливкова олія і відправте її на вогонь, розігрійте гарненько і викладіть горіхи, обсмажте їх до золотистого кольору і перекладіть на серветку.
2. Баклажани наріжте шматочками близько 2, 5-3 см. Викладіть баклажани в сковороду і обсмажте їх з кожного боку до золотистої скоринки, перекладіть на паперовий рушник.
3. Очистіть і наріжте крупно цибулю, обсмажте його на сковороді.
4. Наріжте невеликими шматочками стебло селери, оливки розрізати на шматочки. Додайте до цибулі оливки, селера і каперси.
5. Додайте томатну пасту, цукор, сіль і перець, обсмажуйте кілька хвилин.
6. Додайте в сковороду родзинки, кедрові горіхи, баклажани, готуйте до випаровування рідини і вимкніть вогонь. Остудіть і відправте блюдо в холодильник.
7. Подавайте капонату кімнатної температури, прикрасивши петрушкою.