Штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смачної випічки з начинкою. Німецька кухня. Головне - не дуже крупно нарізати яблука і дуже акуратно руками розтягнути тісто від країв.
Кількість порцій: 3-4
- Мука - 300 грам (для тіста)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (для тіста)
- Олія - 30 мілілітрів (для тіста)
- Вода - 200 мілілітрів (тепла, для тіста)
- Яблуко - 6 штук (начинка)
- Цедра лимона - 1 штука (начинка)
- Сік лимона - 1 штука (начинка)
- Цукор - 3/4 склянки (начинка)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (начинка)
- Родзинки - 1/2 склянки (начинка)
Після змішування всіх інгредієнтів (для тіста) разом замісити тісто руками протягом декількох хвилин.
Яблука очистіть, наріжте невеликими кубиками. Змішайте інгредієнти для яблучної начинки, дайте постояти до того часу, поки тісто не буде готове. Злийте сік, перш ніж використовувати начинку для тесту.
Тісто має постояти протягом години. Посипте робочу поверхню борошном, розділіть тісто 2 частини і розкачайте тонкі коржі.
Розтягнути тісто руками.
Покладіть начинку на тісто.
Змастіть розтопленим вершковим маслом краю тесту без начинки.
Акуратно згортаємо штрудель начинкою всередину, використовуйте рушник або пергамент, на який штрудель попередньо викладіть (перед додаванням начинки).
Переносимо штрудель на лист для випічки.
Покладіть рулет в духовку і випікайте півтори години при температурі 170 градусів або до золотисто-коричневого кольору. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою.