Штрудель зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва для підняття настрою - в процесі приготування всі погані думки і негативний настрій улетучатся, а коли дійде справа до проби - ви відчуєте справжнє щастя від його прекрасного смаку
Легка і смачна випічка. Замісити тісто з борошна, яйця, масла, води і дрібки солі і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі. Для начинки смородину з цукром, соком і крохмалем доведіть до кипіння і охолодіть. Розкачайте тісто в пласт, посипте сумішшю горіхів з крохмалем і викладіть ягоди. Підвертаючи краю тесту, поверніть його в рулет, кожен виток змащуючи маслом. Змастіть штрудель сумішшю жовтка з вершками, покладіть на покритий пергаментом деко і випікання в духовці протягом 35 хвилин. Готову страву посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Смородина - 600 грам
- Подрібнений волоський горіх - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 3 чайних ложки
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Тепла вода - 140 мілілітрів
- Ягідний сік - 70 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
Замісити за допомогою міксера тісто з борошна, яйця, масла, води і дрібки солі.
Готове тісто розділити на дві частини, загорніть в плівку і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі.
Смородину положите в сотейник, насипте цукор, додайте розчинений в соку крохмаль. Перемішайте, доведіть до кипіння, а потім охолодити.
Розкачайте тісто в пласт, посипте сумішшю горіхів з крохмалем і викладіть ягоди. Підвертаючи краю тесту, поверніть його в рулет, кожен виток змащуючи маслом.
Змастіть штрудель сумішшю жовтка з вершками, покладіть на покритий пергаментом деко і випікання в духовці протягом 35 хвилин при 200 градусах. Готову страву посипати цукровою пудрою.