Рецепт Штрудель класичний фото

Штрудель класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня , Австрійська кухня
Борошно, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Струдель

Вашій увазі пропоную рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати штрудель класичний, смачний і ніжний! Спробуйте і переконайтеся, наскільки це просто. А результат вас обов'язково здивує.

Кажуть, що для приготування штруделя потрібні хороші кулінарні навички. Але це зовсім не так складно, якомога здатися! І навіть я, яка зазвичай з тестом возитися не любить і вважає за краще купувати відразу готове, все ж не встояла перед спокусою цього рецепта і приготувала все сама. Скажу вам, вийшло здорово!

  • Борошно - 2.5 склянки
  • Горіхи волоські - 1/3 склянки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода тепла - 10 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 14 Ст. Ложок
  • Яблука - 900 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 5 чайних ложок
штрудель класичний - фото крок 1
1. Для тесту змішаємо борошно, рослинне масло і теплу воду. Я ще додала 1 ç.l. Цукру і дрібку солі. Вимішуємо однорідне тісто і розгортаємо максимально тонко.
штрудель класичний - фото крок 2
2. Тепер на сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому подрібнені горішки. Туди ж відправте яблука, нарізані дрібними кубиками. На маленькому вогні тушкуємо начинку до м'якості фруктів. Далі додамо родзинки, корицю, цукор і лимонний сік, перемішаємо, знімемо з вогню і викладаємо цю начинку на тісто.
штрудель класичний - фото крок 3
3. Тепер потрібно акуратно згорнути штрудель рулетом, намагаючись не пошкодити тісто. Випікаємо приблизно 20 хвилин в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці, а потім зменшимо вогонь до 160 і готуємо ще приблизно 10 хвилин.
штрудель класичний - фото крок 4
4. Готово! Подавати штрудель найкраще теплим з кулькою морозива або з вершковим кремом. Смачного!

Схожі рецепти