Штрудель класичний
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати штрудель класичний, смачний і ніжний! Спробуйте і переконайтеся, наскільки це просто. А результат вас обов'язково здивує.
Кажуть, що для приготування штруделя потрібні хороші кулінарні навички. Але це зовсім не так складно, якомога здатися! І навіть я, яка зазвичай з тестом возитися не любить і вважає за краще купувати відразу готове, все ж не встояла перед спокусою цього рецепта і приготувала все сама. Скажу вам, вийшло здорово!
- Борошно - 2.5 склянки
- Горіхи волоські - 1/3 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Вода тепла - 10 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 14 Ст. Ложок
- Яблука - 900 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 5 чайних ложок
1. Для тесту змішаємо борошно, рослинне масло і теплу воду. Я ще додала 1 ç.l. Цукру і дрібку солі. Вимішуємо однорідне тісто і розгортаємо максимально тонко.
2. Тепер на сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому подрібнені горішки. Туди ж відправте яблука, нарізані дрібними кубиками. На маленькому вогні тушкуємо начинку до м'якості фруктів. Далі додамо родзинки, корицю, цукор і лимонний сік, перемішаємо, знімемо з вогню і викладаємо цю начинку на тісто.
3. Тепер потрібно акуратно згорнути штрудель рулетом, намагаючись не пошкодити тісто. Випікаємо приблизно 20 хвилин в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці, а потім зменшимо вогонь до 160 і готуємо ще приблизно 10 хвилин.
4. Готово! Подавати штрудель найкраще теплим з кулькою морозива або з вершковим кремом. Смачного!