Шоколадно-сирна запіканка з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадно-сирна запіканка з висівками виходить не тільки смачною, але і корисною. До того ж, вона виглядає дуже красиво і апетитно. Перед таким блюдом не встоїть жодна ласун!
Щоб приготувати цю запіканку, вам знадобиться сир. Ви можете вибирати продукт з будь-яким вмістом жирності, але якщо ви дотримуєтеся дієти і стежте за фігурою, то краще віддати перевагу знежиреному варіанту. Прикрасити запіканку можна свіжими ягодами і листочками м'яти. Щоб дізнатися, як приготувати шоколадно-сирну запіканку з висівками, прочитайте цей рецепт.
- Сир - 150 грам
- Житні висівки - 25 грам
- Яєчні білки - 3 штуки
- Куряче яйце - 1 штука
- Какао - 10 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Фруктоза - 2 Ст. Ложки
- Шоколадні краплі - 2 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Ягідний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Житні висівки подрібніть. Найкраще це робити за допомогою кавомолки. Потім просійте їх через сито. Висипати просіяні висівки в миску і залийте їх молоком.
Додайте розім'ятий виделкою або перетертий через сито сир. Всипте фруктозу, вбийте одне яйце і покладіть два сирих білка. Ретельно все перемішайте.
Просійте в миску какао і знову все перемішайте. Перекладіть масу в чашу блендера і збийте її до однорідного стану. Вона повинна вийти досить густою.
Невеликі крапельки чорного або молочного шоколаду додайте до сирної маси. Замість них можна використовувати звичайний шоколад, який можна поламати на дрібні шматочки.
Отриману масу з сиру і шоколадних крапель ретельно перемішайте і викладіть в силіконову форму для запікання, розрівнявши верх лопаткою.
Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів. Поставте в неї форму, запікайте до готовності. Потім блюдо дістаньте з духовки і повністю остудіть.
Тепер приготуйте білковий крем. Для цього збийте білок з дрібкою солі, потім додайте столову ложку фруктози, ягідний сік і дрібку лимонної кислоти.
Отриману суміш збийте міксером до появи міцних піків і викладіть на повністю остигнула запіканку. Прикрасьте її на свій смак і подавайте до столу.