Шоколадні кульки
(покроковий рецепт з фото)
Буває, що хочеться чогось солодкого, але ось чого саме, зрозуміти складно. Для таких випадків розповім вам, як приготувати шоколадні кульки. Це простий рецепт цукерок з вершково-шоколадним смаком.
Слідкуйте, щоб кулька не розтанули. Всередину можна покласти горіх (особливо смачно - волоський) або, наприклад, ягоду. Ми пробували з вишнею. Це, звичайно, дещо ускладнює завдання, зате можна дуже цікаво урізноманітнити цей десерт.
- Згущене молоко - 400 мілілітрів
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Посипання - За смаком
Розтопити масло в каструльці на повільному вогні і додайте банку згущеного молока.
Ретельно перемішайте і додайте три ложки какао-порошку.
Помішуйте до тих пір, поки маса не стане повністю однорідною, рідкої і без грудок. Готову масу перелийте в миску і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі годин на 6.
Коли маса охолоне, змастіть руки олією, щоб вона не прилипала, і сформуйте невеликі кульки, наші майбутні цукерки. Обваляйте їх в посипання і викладіть на тарілку.