Шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками - один з найпростіших і неоднозначних десертів сучасної російської кухні. Він давно став звичайним яблучним пирогом, зажив своїм власним життям, обзавівся дюжиною варіантів приготування і підкорив серця домашніх кулінарів.
Кількість порцій: 4
- Яблука - 2 грами(300 грам)
- Борошно - 1 грам(100 грам)
- Вершкове масло або маргарин - 1 грам(100 грам)
- Яйце - 3 штуки(3 шт)
- Цукор тростинний нерафінований коричневий "містраль" - 1 грам(100)
Нам знадобиться
Для початку збиваємо холодні яйця з тростинним нерафінованою коричневим цукром Містраль до густої піни.
Збиваємо міксером
Потім додаємо борошно, так само збиваємо міксером до повної однорідності.
Яблука чистимо від насіння і шкірку, навіть якщо яблука садові і свої, шкірка в пиріг не буде смачною:) Нарізаємо яблука великими часточками, ніж яблук більше, тим смачніше вийде пиріг. Форму змащуємо вершковим маслом. Укладаємо товстим шаром яблука.
І заливаємо тестом, воно вийде досить густе. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Як тільки пиріг покрився золотистою скоринкою, все готово, можна відразу виймати з духовки, пиріг не опаде. Ось такий яблучний пиріг з ніжною консистенцією і цукрово-білкової скоринкою виходить у мене
Смачного.
За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою, зробленої з тростинного нерафінованої коричневого цукру "містраль"