Рецепт Шарлотка з яблуками фото

Шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Англійська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Яйця , Маргарин
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Шарлотка
Час приготування: 40 хв.

Шарлотка з яблуками - один з найпростіших і неоднозначних десертів сучасної російської кухні. Він давно став звичайним яблучним пирогом, зажив своїм власним життям, обзавівся дюжиною варіантів приготування і підкорив серця домашніх кулінарів.

Кількість порцій: 4
  • Яблука - 2 грами(300 грам)
  • Борошно - 1 грам(100 грам)
  • Вершкове масло або маргарин - 1 грам(100 грам)
  • Яйце - 3 штуки(3 шт)
  • Цукор тростинний нерафінований коричневий"Містраль" - 1 грам(100)
шарлотка з яблуками - фото крок 1
Нам знадобиться
шарлотка з яблуками - фото крок 2
Для початку збиваємо холодні яйця з тростинним нерафінованою коричневим цукром Містраль до густої піни.
шарлотка з яблуками - фото крок 3
Збиваємо міксером
шарлотка з яблуками - фото крок 4
Потім додаємо борошно, так само збиваємо міксером до повної однорідності.
шарлотка з яблуками - фото крок 5
Яблука чистимо від насіння і шкірку, навіть якщо яблука садові і свої, шкірка в пиріг не буде смачною:) Нарізаємо яблука великими часточками, ніж яблук більше, тим смачніше вийде пиріг. Форму змащуємо вершковим маслом. Укладаємо товстим шаром яблука.
шарлотка з яблуками - фото крок 6
І заливаємо тестом, воно вийде досить густе. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
шарлотка з яблуками - фото крок 7
Як тільки пиріг покрився золотистою скоринкою, все готово, можна відразу виймати з духовки, пиріг не опаде. Ось такий яблучний пиріг з ніжною консистенцією і цукрово-білкової скоринкою виходить у мене
шарлотка з яблуками - фото крок 8
Смачного.
шарлотка з яблуками - фото крок 9
За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою, зробленої з тростинного нерафінованої коричневого цукру"Містраль"

Схожі рецепти