Шарлотка з груш
(покроковий рецепт з фото)
Всім добре відома класична «Шарлотка» з яблуками. Є й інші її варіації: з апельсинами, ананасами або малиною. А сьогодні розповім ще один рецепт, як приготувати «шарлотку» з груш.
Груші можете нарізати невеликими шматочками або тонкими часточками. Їх можна покласти всередину або розмістити тільки на верхівці. До грушам додаю ще один банан, він надає пирога більш насичений смак. Обов'язково спробуйте цей різновид «Шарлотки», думаю, що вам сподобається. Подавайте пиріг вже після охолодження.
- Борошно - 2 склянки
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Груші - 2-3 штук
- Банан - 1 штука
1. У миску вбийте курячі яйця, додайте до них цукровий пісок і збивайте міксером до утворення пишної маси, яка трохи зміниться в кольорі. Процес займе близько 10-12 хвилин.
2. Просійте пшеничну муку і додайте до неї розпушувач, перемішайте.
3. Додайте потроху борошно, кожен раз гарненько перемішуючи лопаткою.
4. Вимийте груші, розріжте навпіл і видаліть насіння. Наріжте невеликими кубиками.
5. Очистіть банан і розріжте його кружечками.
6. У форму для випічки вилийте трохи тесту, викладіть груші і залийте тестом, зверху покладіть банани.
7. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-45 хвилин. Перед подачею на стіл остудіть пиріг.