Щи з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Сьогодні я розповім, як приготувати борщ з фрикадельками. Це дуже вдалий рецепт для обіднього меню. Фрикадельки в супі виглядають оригінально і надають йому ситість. Смачно, простий і корисний!
Опис приготування:
Для приготування фрикадельок можна використовувати будь-який фарш. Іноді я беру фарш птиці (якщо в морозилці немає нічого м'ясного). У цьому рецепті я використовувала традиційний для фрикадельок яловичий фарш. Вийшло ароматно і смачно, в найкращих традиціях!
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Капуста - 400 грам
- Картопля - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок (петрушка і кріп)
- Лавровий лист - 4 штуки
Фрикадельки ліпляться дуже просто. Для цього ми беремо фарш і гарненько його вимішуємо до еластичності. Руками скочується невеликі кульки (приблизно однакового розміру).
У киплячу воду кидаємо фрикадельки. Поки вони варяться, швидко наріжемо овочі. Паралельно стежимо за бульйоном, знімаємо з нього піну за допомогою шумівки.
Картопля очищаємо овощечисткой і ріжемо брусочками (не дуже дрібно).
Шаткуємо промиту під проточною водою білокачанну капусту. Кидаємо картопля з капустою в бульйон з фрикадельками.
Очищаємо цибулю і моркву. Дрібно рубаємо і обсмажуємо їх до золотистого кольору на сковороді, змащеній олією.
Піджарку з морквини і ріпчастої цибулі викладаємо в щі. Додаємо лавровий лист, сіль і будь-які спеції за смаком.
Як тільки всі овочі в супі будуть готові, вимикаємо вогонь. Кидаємо дрібно порізану зелень. Подаємо в глибоких тарілках. Такі щі гарні зі сметаною. Смачного!