Самса з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже простий і дуже апетитний варіант, як приготувати самсу з фаршем. Якщо ви любите готувати швидко і смачно, тоді цей рецепт точно для вас!
Пропоную взяти на замітку цей простий рецепт самси з фаршем з листкового тіста. Начинка виходить дуже соковитою, а тісто хрустким і неймовірно смачним. Така випічка стане відмінним варіантом для ситного перекусу або закуски на пікніку. Якщо ви ще не пробували самсу, обов'язково слід повторити цей рецепт будинку.
- М'ясо - 800-900 грам
- Цибулина - 3-4 штук
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 3-4 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції для фаршу - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно розморозити тісто і зайнятися начинкою. М'ясо (можна використовувати свинину, яловичину або навіть курку) вимити, обсушити трохи і пропустити через м'ясорубку з цибулею. Посолити, поперчити за смаком. Додати улюблені спеції. В даний рецепті використовуються зіра, мелений часник, паприка і коріандр. Все як слід перемішайте.
2. Тісто потрібно викласти на присипану борошном поверхню і трохи розкачати. Нарізати середніми квадратиками.
3. Викласти начинку в середину квадратиків.
4. З'єднати краї (самса може бути квадратиками або трикутниками) і закріпити як слід.
5. Викласти швом вниз і приступити до наступної. У цей час уже повинна розігріватися духовка.
6. Деко змастити маслом або застелити папером для випічки. Викласти самсу. Яйце збити в невеликій мисці і змастити зверху. При бажанні присипати кунжутом. Надіслати лист в духовку.
7. Випікати близько півгодини, поки верх не підрум'яниться. Дуже смачно і ситно!