Самса в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже простий рецепт самси в мультиварці. Вона виходить дуже соковитою, ніжною, а головне - не потрібно постійно заглядати в духовку і стежити за процесом.
Рецепт самси в мультиварці прийде на виручку тим, у кого немає під рукою духовки, а хочеться побалувати себе смачненьким. Начинка може бути не тільки куряча, але і м'ясна або навіть овочева, наприклад. Спробуйте цей вдалий варіант випічки для всієї родини.
- Листкове тісто - 500 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Тісто потрібно попередньо розморозити і трохи розкачати. Але не дуже тонко, щоб начинка не витекла.
2. Куряче філе вимити, обсушити трохи і нарізати невеликими кубиками. Можна використовувати не тільки грудку, але і стегенця, наприклад.
3. Очистіть цибулину, наріжте її невеликими кубиками. Інгредієнти для начинки краще саме нарізати, а не пропускати через м'ясорубку, щоб самса була більш соковитою.
4. З'єднайте в глибокій мисці цибулю і курочку. Додайте сіль, перець і будь-які спеції за смаком. При бажанні можна додати інші овочі: гарбуз, наприклад.
5. Розкачайте листкове тісто і наріжте середніми квадратами. У центр викладіть начинку.
6. Soedinite кінець і верхня паличка. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть туди самсу. Змастіть збитим яйцем і при бажанні присипте кунжутом. Поставте в режим "випічка" приблизно на 1 час (до готовності). Вийде дуже смачне і апетитне блюдо.