Рецепт Самса Уйгур фото

Самса Уйгур
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Хочете порадувати себе і близьких смакотою? Тоді ось вам відмінний варіант - це простий рецепт самси уйгурской. Від такої закуски будуть у захваті навіть гості за святковим столом.

Класичний рецепт самси уйгурской передбачає використання баранини в начинці, однак при бажанні її можна замінити і іншим м'ясом. Використовуючи яловичину або телятину, можна збільшити кількість курдючного жиру, щоб начинка не була надто сухий.

  • Борошно - 500 грам
  • М'ясо - 400 грам
  • Kurdyuk - 100 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Чорні кунжутне насіння - 1 щіпка
самса Уйгур - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і просушити м'якоть баранини. М'ясо повинно бути досить жирне, щоб начинка була соковитою.
самса Уйгур - фото крок 2
2. Класичний рецепт самси уйгурской не припускав подрібнення м'яса в м'ясорубці - тільки нарізка дрібними шматочками.
самса Уйгур - фото крок 3
3. Цибулини очистити і при бажанні можна подрібнити в блендері. Курдюк нарізати маленькими шматочками і додати в фарш. Посолити і поперчити за смаком. Додати подрібнену зіру і при бажанні гострий перець. Все ретельно перемішати.
самса Уйгур - фото крок 4
4. Тепер можна зайнятися тестом. Для його приготування необхідно з'єднати збите з дрібкою солі яйце з просіяного борошном і водою. Вимісити тісто, тонко розкачати його і згорнути щільною ковбаскою.
самса Уйгур - фото крок 5
5. Потім нарізати невеликими шматочками, кожен з яких розкачати досить тоненько.
самса Уйгур - фото крок 6
6. Викласти на тісто начинку, залишаючи трохи місця по краях тесту.
самса Уйгур - фото крок 7
7. Загорнути тісто в формі трикутнички і скласти швом вниз. Змастити деко або форму для запікання олією і викласти туди самсу. Щоб самса уйгурская в домашніх умовах була з гарної скоринкою її необхідно зверху змастити жовтком. При бажанні зверху присипати кунжутом. Надіслати в добре розігріту духовку на 25-30 хвилин. У процесі можна пару раз побризкати водою.

Схожі рецепти