Самса Уйгур
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати себе і близьких смакотою? Тоді ось вам відмінний варіант - це простий рецепт самси уйгурской. Від такої закуски будуть у захваті навіть гості за святковим столом.
Класичний рецепт самси уйгурской передбачає використання баранини в начинці, однак при бажанні її можна замінити і іншим м'ясом. Використовуючи яловичину або телятину, можна збільшити кількість курдючного жиру, щоб начинка не була надто сухий.
- Борошно - 500 грам
- М'ясо - 400 грам
- Kurdyuk - 100 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Чорні кунжутне насіння - 1 щіпка

1. Для початку необхідно вимити і просушити м'якоть баранини. М'ясо повинно бути досить жирне, щоб начинка була соковитою.

2. Класичний рецепт самси уйгурской не припускав подрібнення м'яса в м'ясорубці - тільки нарізка дрібними шматочками.

3. Цибулини очистити і при бажанні можна подрібнити в блендері. Курдюк нарізати маленькими шматочками і додати в фарш. Посолити і поперчити за смаком. Додати подрібнену зіру і при бажанні гострий перець. Все ретельно перемішати.

4. Тепер можна зайнятися тестом. Для його приготування необхідно з'єднати збите з дрібкою солі яйце з просіяного борошном і водою. Вимісити тісто, тонко розкачати його і згорнути щільною ковбаскою.

5. Потім нарізати невеликими шматочками, кожен з яких розкачати досить тоненько.

6. Викласти на тісто начинку, залишаючи трохи місця по краях тесту.

7. Загорнути тісто в формі трикутнички і скласти швом вниз. Змастити деко або форму для запікання олією і викласти туди самсу. Щоб самса уйгурская в домашніх умовах була з гарної скоринкою її необхідно зверху змастити жовтком. При бажанні зверху присипати кунжутом. Надіслати в добре розігріту духовку на 25-30 хвилин. У процесі можна пару раз побризкати водою.