Рецепт Самогон з чорноплідної горобини фото

Самогон з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горобина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Напої
Кількість порцій: 3
Час приготування: 39 дн. 14 г. 0 хв.

Якщо слідувати покрокової інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати самогон з чорноплідної горобини. При дотриманні кроків виходить відмінний спиртовий напій.

Опис приготування:

Потрібно враховувати, що в плодах чорноплідної горобини дуже маленьке вміст цукру, тому потрібно додавати його 50% від загальної кількості ягід. Якщо брати горобину відразу після перших заморозків, то вміст цукру буде максимальним і норму його внесення можна трохи зменшити. Отже, приступаємо до приготування.

1. Ягоди беремо обов'язково стиглі. Пересипаємо їх в каструлю і розминаємо, щоб розчавити кожна ягідка (робимо це вручну в рукавичках або за допомогою тиснули).

2. Пересипаємо роздавлені ягоди в ємність для бродіння, всипаємо цукор, наливаємо воду і розведені дріжджі, все ретельно перемішуємо. Верх ємності перев'язуємо марлею і відставляємо при кімнатній температурі в темне місце на 48-72 годину.

3. Через зазначений час перевіряємо брагу на готовність: поява піни, кислуватого запаху бродіння. Як тільки з'явилися ці ознаки, встановлюємо гідрозатвор.

4. Ми залишаємо напій бродити під гідрозатворів на 15-40 днів, один раз в три дні перемішуємо всю брагу.

5. Після закінчення бродіння зливаємо брагу, а осад повинен залишитися на дні.

6. Готову брагу перегонимо і отримуємо близько трьох літрів міцного самогону.


  • Чорноплідна горобина - 6 кілограм
  • Цукровий пісок - 3 кілограма
  • Вода - 10 літрів
  • Дріжджі живі - 300 грам
Потрібно враховувати, що в плодах чорноплідної горобини дуже маленьке вміст цукру, тому потрібно додавати його 50% від загальної кількості ягід. Якщо брати горобину відразу після перших заморозків, то вміст цукру буде максимальним і норму його внесення можна трохи зменшити. Отже, приступаємо до приготування.

1. Ягоди беремо обов'язково стиглі. Пересипаємо їх в каструлю і розминаємо, щоб розчавити кожна ягідка (робимо це вручну в рукавичках або за допомогою тиснули).

2. Пересипаємо роздавлені ягоди в ємність для бродіння, всипаємо цукор, наливаємо воду і розведені дріжджі, все ретельно перемішуємо. Верх ємності перев'язуємо марлею і відставляємо при кімнатній температурі в темне місце на 48-72 годину.

3. Через зазначений час перевіряємо брагу на готовність: поява піни, кислуватого запаху бродіння. Як тільки з'явилися ці ознаки, встановлюємо гідрозатвор.

4. Ми залишаємо напій бродити під гідрозатворів на 15-40 днів, один раз в три дні перемішуємо всю брагу.

5. Після закінчення бродіння зливаємо брагу, а осад повинен залишитися на дні.

6. Готову брагу перегонимо і отримуємо близько трьох літрів міцного самогону.

Схожі рецепти