Сальса з печеного перцю
(покроковий рецепт з фото)
Маринований солодкий перець - відповідний інгредієнт в самі різні салати. Але ще й відмінне доповнення до м'яса, птиці та риби. Сьогодні я пропоную рецепт соусу сальса з такого перцю.
Я взяла тільки червоний перець, але якщо використовувати жовтий, зелений, помаранчевий, то приправа вийде більш яскравою і святковою. Любителі гострого можуть додати червоний пекучий перець. Дуже смачне і гарне блюдо.
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1/4 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 5 грам
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 1 Чайна ложка
Для приготування сальси будуть потрібні такі продукти: перець болгарський, часник, цибуля ріпчаста, петрушка, лимон, сіль, соняшникова олія.
Перець помийте і запечіть. Я це зробила в мікрохвильовій печі за 5 хвилин. Можете запекти в звичайній духовці. Буде потрібно хвилин 20-25.
Гарячий печена перець викладіть в пакет. Коли він охолоне, то шкурка легко зніметься.
Зніміть шкірку у печеного перцю.
Наріжте перець дрібно і викладіть в мисочку.
Додайте подрібнений часник.
Додайте дрібно нарізану цибулю і лимонну цедру.
Петрушку дрібно наріжте і також викладіть в миску. Додати сіль за смаком. Налийте лимонний сік і соняшникова олія.
Перемішайте соус.
Соус сальса з печеного перцю готовий.