Салат «Зоря» з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Зараз в магазинах немає дефіциту продуктів, приготувати при бажанні можна все, що душа забажає. Але іноді так хочеться чогось простого, родом з дитинства ... Готуємо смачний і простий салат з буряка.
Цей буряковий салат недарма носить таку назву, адже всі інгредієнти, з яких приготовлений простий і невигадливий салат, фарбуються соком буряка практично в усі відтінки зорі. Якщо вам набридли екзотичні салати і хочеться повечеряти чимось простим і корисним, цей рецепт саме для вас, адже з нього ви дізнаєтеся, як приготувати салат "зоря" з буряка.
- Буряк варена - 2-3 штук (приблизно 300 грам)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика цибулина)
- Яйця варені - 1 штука
- Горошок консервований - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки (або оцет за смаком)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток

Буряк і яйце відварити заздалегідь, остудити і очистимо. Почистимо цибулю.

Буряк нарізаємо невеликими кубиками, дрібнити не обов'язково.

Дрібними кубиками нарізаємо цибулину. Можна відразу збризнути нарізану цибулю лимонним соком або оцтом.

Нарізаємо кубиками варене яйце.

Додаємо консервований горошок.

Приправимо за смаком сіллю і перцем, додамо рослинне масло.

І перемішуємо. Даємо салату постояти хвилин 10, а потім ще раз перемішати. Всі інгредієнти забарвилися в рожеві кольори зорі

Подаємо салат у великому салатнику або кожному їдцю окремо. Прикрасимо зеленню петрушки.