Салат зі свіжої капусти з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Даремно більшість використовують яблука лише для солодкої випічки, варення і компотів. Розповім, як приготувати салат зі свіжої капусти з яблуком. Він виходить дуже смачним, легким і цікавим.
Насолоджуватися цим салатом можна хоч кожен день, особливо влітку, коли всі продукти для його приготування є в наявності. Такий салат відмінно годиться для тих, хто дотримується дієти або просто хоче оздоровити і урізноманітнити свій раціон харчування.
- Білокачанна капуста - 200 грам
- Огірок - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Брокколі - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Насіння - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Рисовий оцет - 1/4 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Мою і дрібно шаткую білокачанну капусту, кладу її в миску. Огірки мою і розрізаю уздовж на 2 частини, потім нарізаю їх тонкими часточками.
2. Брокколі мою і поділяю на маленькі суцвіття, додаю в миску. Морква очищаю і натираю на крупній тертці.
3. Яблука (у мене одне солодке і одне кисле) мою і розрізаю навпіл, потім вичищаю насіння і нарізаю тонкими часточками. Додам в салатник яблука разом з насінням соняшника.
4. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці і додаю до решти інгредієнтів.
5. Для заправки: в миску вливаю оливкова олія, рисовий оцет, мідь, за смаком кладу сіль і спеції (орегано, чорний мелений перець).
6. Отриманою заправкою поливаю салат, гарненько перемішую.
7. Наполягаю салат кілька хвилин, а потім вже насолоджуюся освіжаючим і оригінальним смаком готового блюда.