Салат зі свіжої капусти і огірка
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний і нехитрий, але від цього не менш смачний, соковитий і ароматний салат з молодої свіжої капусти приготувати зовсім нескладно. Вітамінів в такому салаті багато, тому готуємо обов'язково!
Смачний, простий і соковитий салат з капусти приготувати дуже легко. Буквально 10 хвилин - і на вашому столі вже буде це чудове вітамінне блюдо. Такий салат, напевно, один з найпопулярніших, адже інгредієнти для його приготування недорогі і цілком доступні. Кожен кулінар готує його по своєму, у кожного свої секрети і хитрості. Ось і я розповім, як приготувати салат зі свіжої капусти і огірка. Сподіваюся, вам сподобається!
- Капуста білокачанна - 1/2 штуки (половинка середнього качана)
- Огірок свіжий - 2 штуки (середнього розміру)
- Зелень кропу - 30 грам
- Зелена цибуля - 50-70 грам
- Рослинна олія - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1, 5 чайних ложки (або 1 столова ложка лимонного соку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
Шаткуємо свіжу капусту тонкою соломкою. Додамо 1-2 дрібка солі і злегка пам'ятаємо капусту, щоб вона пустила сік. Не перестарайтеся!
Дрібно нарізаємо вимиту зелень, огірки нарізаємо, як вам більше подобається: можна соломкою, кружечками або полукружкамі.
Додаємо до огірків і зелені капусту, додамо цукор, перемішаємо. За смаком додати сіль, поливаємо оцтом і олією. Перемішуємо.
Пригощайтеся, салат готовий!